Figura humana en el món de Zush: anàlisi d'un paradigma, La

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Pintura
dc.contributor.author
Porta Salvia, Carme
dc.date.accessioned
2011-04-12T13:57:10Z
dc.date.available
2006-02-17
dc.date.issued
2003-04-09
dc.date.submitted
2006-02-17
dc.identifier.isbn
8468970565
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0217106-133134
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/2558
dc.description.abstract
La present tesi suposa una anàlisi de la representació del cos humà dintre de la trajectòria artística de Zush. A més a més d'un estudi comparat del mateix, amb l'obra de d'altres artistas coetanis i amb la de d'altres tradicions i èpoques distants a la nostra.<br/> <br/>En el primer capítol, les representacions que Zush ens mostra són de caràcter intimista, les quals desapareixen però, molt aviat en els seus primers anys de treball per a donar lloc, a una sort de representacions, on l'ésser humà apareix totalment frontal a l'espectador i de caràcter simbòlic. En el transcurs cronològic de l'obra que estudiem, se succeeixen constants canvis i alteracions de la imatge fins al límit de la deformació i de l'exageració, aspecte que ens permet a la fi parlar d'un ésser amb unes característiques properes a les del monstre. Desfiguracions que a nivell plàstic es tradueixen mitjançant la presència de màscares i d'altres tipus d'incognites rera les quals s'hi amaga fins a cert punt, la fisonomia humana.<br/><br/>En el segon capítol es porta a terme una anàlisi iconogràfica de l'obra de Zush, alhora que també de les característiques dels personatges que de manera recurrent apareixen en la seva obra: el rostre, els ulls, els gestos, etc.. Essent en tots els casos la línia l'element formal per excel.lència i protagonista a la fi, de dibuixos, pintures i llibres d'artista, per no dir, de la seva cal.ligrafia i escriptura personal. Faceta aquesta darrera que s'estudia en el tercer capítol d'aquest treball.<br/><br/>En el capítol quart, s'estudia l'obra digital de Zush, tècnica que intervé gairebé en tota la seva producció no tant com una finalitat sinò com un mitjà més d'expressió. Interacció que caracteritza l'obra d'un artista que intenta mantenir una relació viva i contínuament directa amb el públic. <br/> <br/>A partir d'aquest moment s'evidencien importants canvis referents especialment al tema que ens ocupa. La fragmentació i la velocitat a la qual apareixen les imatges, creen en l'espectador un cert sentiment de pèrdua. Concepte que en l'obra de Zush podem apreciar en els múltiples retrats i autorretrats que constantment és reconverteixen en una mena de substàncies amb capacitat de transformació i metamosfosi.<br/><br/>En el cinquè capítol i sisè s'aporta una síntesi biogràfica de l'artista i un estudi de les principals tècniques pictòriques emprades, anàlisi que ens permet afirmar el caràcter pluridisciplinar de l'artista que aquí es presenta.<br/><br/>Finalment en el darrer capítol es dur a terme una recopilació de l'extensa bibliografia que sobre l'artista s'ha publicat, tanmateix una bibliografia de caràcter general utilitzada per a portar a terme aquesta recerca.
dc.description.abstract
The present thesis is an attempt of analysis of the human figure representation in Zush's artistic carreer and -beside the study of his artistic trajectory- his respective position among his comtemporaries and others artists belonging to traditions remotes from his . <br/><br/>If Zush's former expression highlights by his intimistic representation , it is soon replaced by the depict of an omnipresent, unique and frontal character facing the viewer. In the chronological course of studio work, the constant change performed to the image leads us through distorsion and exageration to the creation of monsters. The plastic translation of this paticular metamorphosis is portrayed in these stranges and impressives masks.<br/><br/>The second chapter focus on the iconographical analysis of Zush's work and a formal study of the most recurrent figures appearing in all his creations: faces, eyes and gestures. We study how the line is taking ownership of Zush's artistic dimension, such in sketches, paintings, calligraphie and handwritting, studied in the third chapter .<br/><br/>Digital work -described in the fourth chapter- is another vertex of Zush's expression, regarded not only as a mean to a end but also as another medium of plastic expression. Indeed, from this point we can acknowledge the definitive change in the human figure representation and how the emphasis set on motion and fragmentation -paradigm of the digital creation- leads to internal confusion and a certain sense of lose .<br/><br/>Fifth and sixth chapters track Zush's artistic biography and summarize the main technics used during all his career .<br/> <br/>In the seventh chapter i gathered an extended bibliography about Zush, a published and a general one, which i extensively used to carry out this research.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Metamorfosi
dc.subject
Tecnologia digital
dc.subject
Representació del cos humà
dc.subject
Cal·ligrafia
dc.subject
Art contemporani
dc.subject.other
Ciències Humanes i Socials
dc.title
Figura humana en el món de Zush: anàlisi d'un paradigma, La
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
74
dc.contributor.authoremail
porsal@yahoo.es
dc.contributor.director
Vives, Rosa, 1949-
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.14077-2006


Documents

00.CPS_PREVI.pdf

28.26Kb PDF

01.CPS_INTRODUCCIO.pdf

20.82Kb PDF

02.CPS_CAP_I.pdf

2.297Mb PDF

03.CPS_CAP_II.pdf

2.348Mb PDF

04.CPS_CAP_III.pdf

1.832Mb PDF

05.CPS_CAP_IV.pdf

2.056Mb PDF

06.CPS_CAP_V.pdf

81.81Kb PDF

07.CPS_CAP_VI.pdf

499.4Kb PDF

08.CPS_CONCLUSIONS.pdf

61.73Kb PDF

09.CPS_BIBLIOGRAFIA.pdf

189.4Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)