dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Esade
dc.contributor.author
Turnbull, Chad
dc.date.accessioned
2015-01-22T12:52:05Z
dc.date.available
2015-01-22T12:52:05Z
dc.date.issued
2011-05-04
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/285241
dc.description.abstract
Per a la realització d’aquesta tesi s’ha dut a terme un estudi sobre estudiants de gestió d’empreses de diversos països que estan a punt d’incorporar-se al mercat laboral, amb l’objectiu de descobrir i entendre el fenomen de la motivació a la feina. La tesi es basa en dades primàries recollides per l’investigador, que inclouen 44 entrevistes en profunditat, 2 grups de discussió, documents escrits i quatre anys d’observació directa a quatre universitats.
La comunitat acadèmica ha conclòs que la motivació a la feina continua ocupant un lloc significatiu a la recerca especialitzada i a la comunitat empresarial. El món dels negocis canvia i s’endinsa al segle XXI, i J.B Miner (1978 i 1993) i Latham i Pinder (2005) conclouen a les seves obres que la motivació a la feina continua tenint un gran pes als estudis científics. La motivació i el comportament envers la feina són cada vegada més importants, ja que les plantilles de les empreses substitueixen els seus treballadors més veterans per empleats més joves, acabats de sortir de la universitat. Els nous treballadors que s’incorporin a aquestes plantilles procedents de la facultat, seran naturalment diferents als actuals treballadors. El punt de partida d’aquesta tesi és un repàs a la motivació en relació amb la ciència de la gestió empresarial i la psicologia, juntament amb una revisió del pensament filosòfic relacionat amb la interpretació de la motivació a la feina.
S’analitza llavors pas a pas la literatura sobre la teoria de la motivació, que es divideix en cinc grups. Els resultats ofereixen un marc exhaustiu per a la motivació a la feina en el context de la mostra teòrica per a l’anàlisi de dades i dels mètodes qualitatius per a la recollida de dades. La unió de la literatura i els descobriments empírics de l’estudi ha demostrat que certes teories de la motivació a la feina poden relacionar-se amb l’existència de les quatre tipologies descobertes mitjançant les dades empíriques. Després de comparar i contrastar la literatura amb les dades, aquestes relacions poden interpretar-se i aplicar-se.
cat
dc.description.abstract
Para la realización de esta tesis se ha llevado a cabo un estudio sobre estudiantes de gestión de empresas de varios países que están a punto de incorporarse al mercado laboral con el fin de descubrir y comprender el fenómeno de la motivación en el trabajo. La tesis se basa en datos primarios recogidos por el investigador, que incluyen 44 entrevistas en profundidad, 2 grupos de discusión, documentos escritos y cuatro años de observación directa en cuatro universidades.
La comunidad académica ha concluido que la motivación en el trabajo sigue ocupando un lugar significativo en la investigación especializada y en la comunidad empresarial. El mundo de los negocios cambia y se adentra en el siglo XXI, y J.B Miner (1978 y 1993) y Latham y Pinder (2005)concluyen en sus obras que la motivación en el trabajo sigue teniendo un gran peso en los estudios científicos. La motivación y el comportamiento hacia el trabajo son cada vez más importantes, ya que las plantillas de las empresas sustituyen a sus trabajadores más veteranos por empleados más jóvenes, recién salidos de la universidad. Los nuevos trabajadores que se incorporen a estas plantillas procedentes de la facultad serán naturalmente diferentes de los actuales trabajadores. El punto de partida de esta tesis es un repaso a la motivación en relación con la ciencia de la gestión empresarial, y la psicología, junto a una revisión del pensamiento filosófico relacionado con la interpretación de la motivación en el trabajo.
Se analiza entonces paso a paso la literatura sobre la teoría motivacional, que se divide en cinco grupos. Los resultados ofrecen un marco exhaustivo para la motivación en el trabajo en el contexto del muestreo teórico para el análisis de datos y de los métodos cualitativos para la recogida de datos. La unión de la literatura y los descubrimientos empíricos del estudio ha demostrado que ciertas teorías de la motivación en el trabajo pueden relacionarse con la existencia de las cuatro tipologías descubiertas mediante los datos empíricos. Tras comparar y contrastar la literatura con los datos, dichas relaciones pueden interpretarse y aplicarse.
spa
dc.description.abstract
The dissertation has conducted a study of business school students from several countries who are about to enter the global workforce. The aim of the research study was driven by discovering and understanding the phenomenon of the work motivation of future entries into the business world. The dissertation is based on primary data collected by the researcher, which includes 44 in-depth interviews, two focus groups, written documents and four years of direct observation in four universities.
The academic community has concluded that work motivation continues to hold a significant position in scholarly research and in the business community. As the business world changes and embraces the 21st century, J.B Miner (1978, 1993) and Latham and Pinder (2005), in their works concluded that work motivation continues to hold a significant position in scholarly research. Work motivation and behavior towards work are increasingly becoming crucial as the business workforce replaces the older workers with new younger employees out of business school. New workers who enter the workforce from business schools are naturally going to be different than the current workers. The starting point of the dissertation is an overview of motivation with regard to managerial science and psychology, along with a review of philosophical thought pertaining to interpretation of work motivation.
The literature of motivational theory is then reduced step by step into five clusters to conclude. Results provide a comprehensive framework for work motivation in the context of using Grounded Theory for the data analysis and qualitative methods for the data collection. Connecting the literature review with the empirical findings of the research study has demonstrated that certain theories of work motivation can be related to the four typologies that have been discovered from the empirical data. Comparing and contrasting the literature review with the empirical findings allows these relationships to be interpreted and applied.
eng
dc.format.extent
325 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Motivació a la feina
cat
dc.subject
Motivación en el trabajo
cat
dc.subject
Work motivation
cat
dc.subject
Mostra teòrica
cat
dc.subject
Muestreo teórico
cat
dc.subject
Grounded theory
cat
dc.subject
Estudiants de negoci
cat
dc.subject
Estudiantes de negocio
cat
dc.subject
Business students
cat
dc.subject.other
Ciències Socials i Jurídiques
cat
dc.title
An investigation of work motivation: typologies of 21st century business students
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
chadturnbull@gmail.com
cat
dc.contributor.director
Bonet, Eduard
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 3463-2015
cat