Firm Sustained Growth

Author

Kazeminia, Ali

Director

Giménez Thomsen, Cristina

Codirector

Ariño Martín, Africa

Date of defense

2015-07-20

Legal Deposit

B 21221-2015

Pages

175 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Aquesta tesi respon a la pregunta de “Com les empreses creixen de forma sostenible en contexts dinàmics”, una de les qüestions fonamentals de la literatura d’estratègia. La tesi està formada per tres estudis que aborden diferents aspectes del creixement d´una empresa. El primer estudi proporciona un anàlisi teòric sobre “com” es produeix el creixement utilitzant la perspectiva “open-systems” i “resource-based view”. Bàsicament descriu com els recursos de les empreses creixen, i clarifica les característiques del creixement. L’estudi finalitza amb una discussió sobre la heterogeneïtat dels recursos de les empreses. El segon estudi aporta un recolzament empíric al primer estudi i descriu el creixement sostingut del consorci Airbus durant un període de 20 anys (entre 1967 i 1986). L’estudi mostra com la acumulació incremental de recursos centrada en l’estratègia de “comunalitat” ha contribuït al creixement sostenible d’Airbus. A més a més, l’estudi mostra dos períodes de creixement (1) la creació i establiment durant la primera dècada i (2) altres avanços tecnològics posteriors. Finalment, el darrer estudi aporta una teoria sobre el trencament inesperat d´una aliança i com aquest interromp el creixement de la empresa, on el divorci dirigeix l’empresa a una crisi. L’article argumenta com l’empresa pot superar la crisi i tornar a les condicions de creixement a través de la gestió dels seus recursos. L’estudi presenta com la velocitat de canvi dels recursos pot contribuir a la gestió dels recursos en crisi.


Esta tesis responde a la pregunta “¿cómo pueden crecer de forme sostenible las empresas en contextos dinámicos?”, que es una de las cuestiones fundamentales en la literatura de estrategia. La tesis está formada por tres estudios sobre varios aspectos del crecimiento de las empresas. El primer estudio presenta un estudio teórico sobre “cómo” se produce el crecimiento de empresa utilizando la perspectiva de “open-systems” y “resource-based view”. Básicamente describe cómo los recursos crecen y clarifica las características de ese crecimiento. El estudio finaliza con una discusión sobre la heterogeneidad de los recursos de las empresas. El segundo estudio aporta un estudio empírico sobre el tema tratado en el primer artículo y describe el crecimiento sostenible del consorcio Airbus a lo largo de 20 años (entre 1967 y 1986). El estudio muestra cómo la acumulación incremental de recursos centrada en la estrategia de “comunalidad” ha contribuido al crecimiento sostenido de Airbus. Además, el estudio presenta dos períodos de crecimiento: (1) la creación y establecimiento durante la primera década, y (2) otros avances tecnológicos posteriores. Finalmente, el último estudio ofrece una teoría sobre la terminación inesperada de una alianza y cómo ésta interrumpe el crecimiento de la empresa, donde el divorcio lleva la empresa a la crisis. El artículo argumenta cómo la empresa puede superar la crisis y volver a las condiciones de crecimiento a través de la gestión de sus recursos. El estudio presenta cómo la velocidad de cambio de los recursos puede contribuir a la gestión de los recursos en crisis.


The thesis responds to the question ´how do firms grow sustainably in dynamic environments´ as one of the fundamental questions in strategy literature. It provides three concrete studies in addressing various aspects of firm´s growth: the first study provides a theoretical study on the how of firm growth drawing on open-system perspective and resource-based view. It basically describes how firm´s resources grow and clarifies the characteristics that resources show over time. The study is finalized by discussions on the heterogeneity of firms´ resources. The second study provides an empirical support for the first study and provides an empirical case on the successful and sustained growth of Airbus consortium over 20 years from 1967 to 1986. The study shows how the incremental accumulation of resources with a focus on commonality strategy has contributed to the sustained growth of Airbus. In addition, the study shows two periods of growth (1) sparks and establishment in the first decade of Airbus growth and (2) further technological advances afterwards. Finally, the last study provides a theory of an unexpected dissolved alliance interrupting the firm growth where the divorce directs the firm into crisis. It discusses how the firm can pass the crisis and return to its growth condition through the management of its resources. The study discusses how the change speed of resources could contribute to the management of resources in crisis.

Keywords

Resource-based; Accumulation; Process; Firm Growth

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials i Jurídiques

Documents

Doctoral thesis, Ali Kazeminia, 11, June, Final.pdf

1.289Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)