Palladium-catalyzed asymmetric allylic amination. Developpment and synthetic applications

Author

Soriano Istat, Sebastien

Director

Díaz Giménez, Maria Yolanda

Codirector

Castillón Miranda, Sergio

Date of defense

2015-12-04

Pages

286 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

Aquest treball de doctorat és aplicar-lo en la síntesi de diferents productes naturals o anàlegs, així com per ampliar la utilitat d'aquesta metodologia als nous suports i nous nucleòfils. En relació amb aquest propòsit, els objectius específics d'aquesta tesi són els següents: 1) la síntesi enantioselectiva dels anàlegs de cidofovir. La investigació descrita en aquesta part té com a objectiu desenvolupar un processos d'aminació asimètrics i regioselectivas catalitzades per metalls al·lílics utilitzant bases puríniques i pirimidíniques i catalitzadors de pal·ladi, i l'aplicació del mètode anterior per a la síntesi de nucleòsids acíclics anàlegs de cidofovir. 2) la síntesi enantioselectiva de nectrisine, la síntesi enantioselectiva de fagomina. El treball presentat en aquesta secció té com a objectiu final la síntesi enantioselectiva de nectrisine a partir de la alilamina Synthon clau preparat a través d'una dinàmica cinètica asimètrica transformació catalitzada per pal·ladi (DYKAT) de viniloxirano racèmica mitjançant nucleòfils imido. 3) la síntesi enantioselectiva de fagomina. Amb l'objectiu d'explorar la síntesi de alil amina a partir de carbonat alílico utilitzant catalitzadors de pal·ladi, i tenint en compte el paper dels lligands DACH Trost en el control de la regioselectivitat, ens preguntem si els elements estructurals en el substrat capaç de proporcionar enllaços d'hidrogen podria esbiaixar la regioquímica de aminació catalitzada per pal·ladi alílico d'electròfil alílico per donar derivats ramificats. A continuació, aplicar aquesta metodologia a una curta síntesi formal enantioselectiva d'fagomina, 1 iminosucre que mostra activitat contra l'intestí de mamífers α-glucosidasa i β-galactosidases.4) Un objectiu final de la tesi va ser explorar l'ús del sistema catalític de Pd / Trost lligant imido i amb diferents imidocarboxylate nucleòfils. Els diferents productes obtinguts en aquest estudi es van utilitzar com a materials de partida en la síntesi de valuosos compostos diferents, com ara lactama, lactona i sucre 4-amino-4-desoxi.


Este trabajo de doctorado es aplicarlo en la síntesis de diferentes productos naturales o análogos, así como para ampliar la utilidad de esta metodología a los nuevos soportes y nuevos nucleófilos. En relación con este propósito, los objetivos específicos de esta tesis son los siguientes: 1) la síntesis enantioselectiva de los análogos de cidofovir. La investigación descrita en esta parte tiene como objetivo desarrollar un procesos de aminación asimétricos y regioselectivas catalizadas por metales alílicos utilizando bases purínicas y pirimidínicas y catalizadores de paladio, y la aplicación del método anterior para la síntesis de nucleósidos acíclicos análogos de cidofovir. 2) la síntesis enantioselectiva de nectrisine, la síntesis enantioselectiva de fagomina. El trabajo presentado en esta sección tiene como objetivo final la síntesis enantioselectiva de nectrisine a partir de la alilamina synthon clave preparado a través de una dinámica cinética asimétrica transformación catalizada por paladio (DYKAT) de viniloxirano racémica mediante nucleófilos imido. 3) la síntesis enantioselectiva de fagomina. Con el objetivo de explorar la síntesis de alil amina a partir de carbonato alílico utilizando catalizadores de paladio, y teniendo en cuenta el papel de los ligandos DACH Trost en el control de la regioselectividad, nos preguntamos si los elementos estructurales en el sustrato capaz de proporcionar enlaces de hidrógeno podría sesgar la regioquímica de aminación catalizada por paladio alílico de electrófilo alílico para dar derivados ramificados. A continuación, aplicar esta metodología a una corta síntesis formal enantioselectiva de fagomina, un iminoazúcar que muestra actividad contra el intestino de mamíferos α-glucosidasa y β-galactosidases.4) Un objetivo final de la Tesis fue explorar el uso del sistema catalítico de Pd / Trost ligando imido y con diferentes imidocarboxylate nucleófilos. Los diferentes productos obtenidos en este estudio se utilizaron como materiales de partida en la síntesis de valiosos compuestos diferentes, tales como lactama, lactona y azúcar 4-amino-4-desoxi.


This PhD work is to apply it in the synthesis of different natural products or analogues, as well as to enlarge the usefulness of this methodology to new substrates and new nucleophiles. In connection with this purpose, the specific objectives of this thesis are the following: 1) Enantioselective synthesis of Cidofovir analogues. The research described in this part aims to develop an asymmetric and regioselective metal-catalyzed allylic amination processes using purinic and pyrimidinic bases and palladium catalysts, and the application of the previous method to the synthesis of acyclic nucleosides analogues of Cidofovir. 2) Enantioselective synthesis of nectrisine, Enantioselective synthesis of fagomine. The work presented in this section has as a final objective the enantioselective synthesis of nectrisine starting from the key synthon allylamine prepared through an palladium-catalyzed Dynamic Kinetic Asymmetric Transformation (DYKAT) of racemic vinyloxirane using imido nucleophiles. 3) Enantioselective synthesis of fagomine. Aiming to explore the synthesis of allyl amine from allylic carbonate using palladium catalysts, and taking into account the role of DACH Trost ligands in the control of the regioselectivity, we wondered whether structural elements in the substrate able to provide hydrogen bonding could bias the regiochemistry of palladium-catalyzed allylic amination of allylic electrophile to afford branched derivatives. To continuation, apply this methodology to a short enantioselective formal synthesis of fagomine, an iminosugar that shows activity against mammalian gut α-glucosidase and β-galactosidases.4) A final objective of the Thesis was to explore the use of the catalytic system Pd/ Trost ligand with different imido and imidocarboxylate nucleophiles. The different products obtained in this study were used as starting materials in the synthesis of valuable different compounds such as lactam, lactone and 4-amino-4-deoxy sugar.

Keywords

asimètric; aminacion; animació; al·lílic; alílico; asimétrico; amination; allylic; asymmetric

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI.pdf

13.44Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)