Vegetació del massís del Port

Author

Àlvarez de la Campa, Josep Manuel

Director

Carrillo, Empar

Date of defense

2003-12-01

Pages

543 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Biologia Vegetal

Abstract

El massís del Port presenta una ubicació marginal dins del Principat. Aquest fet l’ha mantingut relativament poc conegut fins a èpoques recents, malgrat la seva riquesa florística i la gran superfície que comprèn. Aquest treball s’ocupa de conèixer-ne la vegetació, dins de la línia d’investigació sobre flora i vegetació que es porta a terme des de fa molts anys al Departament de Biologia Vegetal de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El seu inici data de l’any 1989, quan, en finalitzar els nostres estudis en Biologia, ens interessàrem en la realització d’un treball sobre comunitats vegetals. El primer contacte amb aquestes serres fou, però, dos anys abans, el 1987, i ens meravellà la bellesa i complexitat del paisatge, constituït per un conjunt heterogeni de serres i massissos, de gran altitud si tenim en compte la seva proximitat al mar. El ritme d’elaboració d’aquest treball ha estat condicionat per la manca de temps disponible per motius laborals i familiars. Bona part de la feina de camp, que consisteix en la recollida de mostres i l’elaboració d’inventaris de vegetació, l’hem dut a terme entre els anys 1990 i 1992. El tractament, la interpretació i l’elaboració de les dades han estat més lents, i ho hem hagut d’anar fent al llarg de temporades més o menys intermitents. L’objectiu d’aquest estudi és donar una visió tan completa com sigui possible de la vegetació que hi ha en aquesta zona muntanyosa del sud de Catalunya.

Keywords

Vegetació; Vegetación; Vegetation; Beseit, Ports de (Catalunya); Beceite, Puertos de (Cataluña); Beseit, Ports de (Catalonia)

Subjects

58 - Botany

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Related items

Vegetació

Documents

01.JAC_1de3.pdf

21.93Mb

02.JAC_2de3.pdf

17.49Mb

03.JAC_3de3.pdf

14.81Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)