El Concepte d'economia del bé comú

dc.contributor
Universitat Abat Oliba. Departament de Ciències Econòmiques i Socials
dc.contributor.author
Guinjoan, Pere,
dc.date.accessioned
2017-10-26T10:05:11Z
dc.date.available
2017-10-26T10:05:11Z
dc.date.issued
2017-07-05
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/450860
dc.description.abstract
Aquest treball exposa el contingut central de la filosofia moral i política de sant Tomàs d’Aquino, segons la interpretació que en fa John Finnis, per extreure’n un conjunt de set criteris (els “criteris Aquino-Finnis”), que permeten, d’una banda, definir el concepte d’economia del bé comú, i d’altra banda, avaluar la mesura en què una proposta donada d’organització econòmica i social s’ajusta al punt de vista tomista de l’economia del bé comú. Aquest conjunt de criteris són aplicats per avaluar el grau l’ajust a l’economia del bé comú en els casos de l’economia del benestar clàssica i de la proposta de justícia com a equitat exposada per John Rawls. En ambdós casos es rebutja la hipòtesi que la corresponent proposta està d’acord amb el concepte tomista d’economia del bé comú.
en_US
dc.description.abstract
Este trabajo expone el contenido central de la filosofia moral y política de santo Tomás de Aquino, según la interpretación que de ella hace John Finnis, para extraer un conjunto de siete criterios (los “criterios Aquino-Finnis”), que permiten, en primer lugar, definir el concepto de economía del bien común, y en segundo lugar, evaluar la medida en que una propuesta dada de organización económica y social se ajusta al punto de vista tomista de la economía del bien común. Se aplica luego este conjunto de criterios para evaluar el grado de ajuste a la economía del bien común en los casos de la economía del bienestar clásica y de la propuesta de justicia como equidad debida a John Rawls. En ambos casos, la hipótesis que la correspondiente propuesta está de acuerdo con el concepto tomista de economía del bien común resulta rechazada.
en_US
dc.description.abstract
The main aim of this work is to lay down the most important points of the moral and political philosophy of Saint Thomas Aquinas’s, according to John Finnis’s interpretation, in order to extract from it a set of seven criteria (the “Aquinas-Finnis Criteria”), which may be used not only to define the concept of the common good economy, but also to appraise the measure in which a given proposal for economic and social organization is in agreement with the Thomist point of view of a common good economy. These criteria are then applied to appraise the degree of agreement with a common good economy of both classical welfare economics and John Rawls’s proposal for a society based on his theory of justice as fairness. The hypothesis that the corresponding proposal is in agreement with the Thomist concept of a common good economy is rejected in both cases.
en_US
dc.format.extent
508 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
en_US
dc.publisher
Universitat Abat Oliba
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Economia del bé comú
en_US
dc.subject
Economia del benestar
en_US
dc.subject
Justícia
en_US
dc.subject
Tomisme
en_US
dc.subject
Economía del bien común
en_US
dc.subject
Economía del bienestar
en_US
dc.subject
Justicia
en_US
dc.subject
Tomismo
en_US
dc.title
El Concepte d'economia del bé comú
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.contributor.authoremailshow
false
en_US
dc.contributor.director
Ripoll Alcón, Joan,
dc.contributor.authorsendemail
false
en_US
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tpgg.pdf

4.657Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)