La aptitud musical y numérica durante la adolescencia: aplicación del test de Seashore y el factor -N- del Bat-7 a un estudio comparativo

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Social
dc.contributor.author
Vert Alcover, Carles
dc.date.accessioned
2017-12-14T07:16:42Z
dc.date.available
2017-12-14T07:16:42Z
dc.date.issued
2017-11-07
dc.identifier.isbn
9788449076770
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/458015
dc.description.abstract
Realizamos un trabajo de campo con 200 alumnos de 1º, 2º, 3º y 4º de Educación Secundaria, y les aplicamos dos pruebas: el Test de aptitud musical de Seashore, y el Test de aptitud numérica del BAT-7; una vez analizados los resultados observamos que existe una relación intrínseca entre el nivel de aptitud musical y numérica de los participantes; respecto al género, no se observan diferencias estadísticamente significativas entre los participantes masculinos y femeninos, y que el nivel educativo ejerce una influencia positiva en la discriminación de las variables que miden la aptitud musical y numérica.
dc.description.abstract
We performed a fieldwork with 200 students of 1st, 2nd, 3rd and 4th of Secondary Education, and we applied two tests: the Seashore Musical Aptitude Test, and the BAT-7 Numerical Aptitude Test; once the results were analyzed we observed that there is an intrinsic relationship between the level of musical and numerical aptitude of the participants; with respect to gender, there are no statistically significant differences between male and female participants, and that the educational level exerts a positive influence on the discrimination of variables that measure musical and numerical aptitude.
dc.format.extent
292 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Psicologia
dc.subject
Psicología
dc.subject
Psychology
dc.subject
Educació musical
dc.subject
Educación musical
dc.subject
Musical education
dc.subject
Educació matemàtica
dc.subject
Educación matemática
dc.subject
Mathematics education
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
La aptitud musical y numérica durante la adolescencia: aplicación del test de Seashore y el factor -N- del Bat-7 a un estudio comparativo
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
159.9
dc.contributor.authoremail
carlesvert@hotmail.com
dc.contributor.director
Serrano Pau, Carrasumada
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

cva1de1.pdf

9.630Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)