Evaluation of Novel Sorptive Extraction Techniques

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica
dc.contributor.author
Lakade, Sameer Shamrao
dc.date.accessioned
2017-12-19T11:49:06Z
dc.date.available
2017-12-19T11:49:06Z
dc.date.issued
2017-11-07
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/458368
dc.description.abstract
L'objectiu d'aquesta Tesi Doctoral és l'avaluació de les noves tècniques d'extracció per sorció, com fabric phase sorptive extraction (FPSE), FPSE en mode dinàmic, capsule phase microextraction (CPME) i extracció de fase sòlida dispersiva (d-SPE) emprant partícules magnètiques amb propietats hypercrosslinked per a l'extracció de diferent contaminants orgànics emergents d’un ampli ventall de polaritats en aigües de procedència ambiental. A la primera secció es van avaluar la FPSE en dos modes d'extracció diferents, estàtic i dinàmic, per a l’extracció d’un grup de productes farmacèutics i d’higiene personal. A la segona secció, es va avaluar una tècnica de CPME, que ha estat recentment introduïda, per a l’extracció d’un grup de productes d’higiene personal. I, en l'últim apartat, es van utilitzar les partícules magnètiques de caràcter hypercrosslinked per a l'extracció d'edulcorants utilitzant la tècnica d-SPE. En tots el mètodes desenvolupats es va utilitzar la cromatografia líquida seguida de l'espectrometria de masses en tàndem (LC-MS/MS) per a la determinació dels contaminants. A partir de l'avaluació d'aquestes tècniques s’ha demostrat que són tècniques d'extracció alternatives fet que ens encoratja a provar-les per a diferents tipus d'analits en altres tipus de mostres.
en_US
dc.description.abstract
El objetivo de esta Tesis Doctoral es la evaluación de las nuevas técnicas de extracción por sorción, fabric phase sorptive extraction (FPSE), FPSE en modo dinámico, capsule phase microextraction (CPME) y la extracción dispersiva en fase sólida (d-SPE) utilizando partículas magnéticas de propiedades hypercrosslinked para la extracción de diferentes contaminantes orgánicos emergentes de un amplio rango de polaridad en aguas de procedencia medioambiental. En la primera sección, FPSE con dos modos de extracción diferentes, estático y dinámico, fueron evaluados para la extracción de un grupo de productos farmacéuticos y de cuidado personal. En la segunda sección, se evaluó una técnica de CPME recientemente introducida para el grupo de productos de cuidado personal; Y, en la última sección, las partículas magnéticas con propiedades hypercrosslinked se emplearon para la extracción de edulcorantes usando la técnica d-SPE. En todos los métodos desarrollados se utilizó la cromatografía líquida seguida de la espectrometría de masas en tándem (LC-MS/MS) para la determinación de los contaminantes. A partir de la evaluación de estas técnicas se ha demostrado que son técnicas de extracción alternativas la cual cosa nos anima a probarlas para diferentes tipos de analitos en otros tipos de muestras.
en_US
dc.description.abstract
The objective of this Doctoral Thesis is the evaluation of the novel sorptive extraction techniques, such as fabric phase sorptive extraction (FPSE), dynamic FPSE, (CPME) and dispersive solid-phase extraction (d-SPE) using hypercrosslinked magnetic particles (MPs) for the extraction of different emerging organic contaminants of a wide range of polarity from environmental water samples. In the first section, FPSE with two different extraction modes, static and dynamic, were evaluated to extract a group of pharmaceuticals and personal care products. In the second section, a recently introduced CPME technique was evaluated for a group of personal care products; and, in last section, MPs with hypercrosslinked properties were employed for the extraction of sweeteners using d-SPE technique. In all methods developed liquid chromatography followed by tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) was used for the determination of the contaminants. The evaluation of these techniques showed that they are alternative extraction techniques and encourage us to test them for different types of analytes in different kind of samples.
en_US
dc.format.extent
305 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
d'extracció per sorció
en_US
dc.subject
Contaminants emergents
en_US
dc.subject
Cromatografia de líquids
en_US
dc.subject
de extracción por sorción
en_US
dc.subject
Contaminantes emergentes
en_US
dc.subject
Cromatografía de líquidos
en_US
dc.subject
Sorptive extraction
en_US
dc.subject
Emerging contaminants
en_US
dc.subject
Liquid chromatography
en_US
dc.subject.other
Ciències
en_US
dc.title
Evaluation of Novel Sorptive Extraction Techniques
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
504
en_US
dc.subject.udc
543
en_US
dc.contributor.authoremail
sameerlakade618@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Marcé Recasens, Rosa Maria
dc.contributor.director
Fontanals Torroja, Núria
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI.pdf

10.14Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)