Student Involvement in Government: Antecedents and Outcomes

dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Esade
dc.contributor.author
Mouawad, Roy
dc.date.accessioned
2018-03-16T10:57:33Z
dc.date.available
2020-03-04T01:00:13Z
dc.date.issued
2018-03-05
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/462857
dc.description.abstract
La implicació dels estudiants és un factor essencial perquè l’educació sigui efectiva. El govern estudiantil és una forma important d’implicació a través de la qual els estudiants representen els seus homòlegs, participen en els processos de presa de decisions de la universitat, i gestionen les activitats del campus. La implicació té un impacte visible en un mateix, en els companys, en el professorat, en els administradors universitaris i en l’entorn educatiu. Tanmateix, aquest concepte no ha estat objecte de l’atenció que mereix i són pocs els estudis sobre els seus antecedents i sobre els seus resultats. La importància d’aquesta recerca rau en la incorporació de teories (per exemple, intel·ligència emocional, aprenentatge experiencial) de diferents camps (el management, l’educació i la psicologia) per tractar aquest problema, és a dir, per comprendre millor els conceptes que contribueixen a la implicació i, viceversa, aquells que milloren amb la implicació. Així doncs, la qüestió principal és: Els estils d’aprenentatge, les competències (emocionals, socials i cognitives) i les filosofies operatives expliquen l’èxit posteducatiu dels estudiants que participen en experiències de govern estudiantil? En aquesta tesi es van realitzar tres estudis. El primer estudi analitza els estils d’aprenentatge, les competències (emocionals i socials) i les filosofies operatives com a antecedents de la implicació. El segon estudi analitza la relació entre les competències (emocionals, socials i cognitives) i la implicació. Finalment, el tercer estudi analitza l’impacte de la implicació sobre les variables de resultats relacionades amb l’èxit objectiu i subjectiu (ofertes de treball rebudes, satisfacció vital, satisfacció a la feina, etc.). Aquests estudis empren dissenys d'investigació no experimentals (investigació per enquestes). La unitat d'anàlisi és l'individu: estudiants internacionals d’MBA que van participar en un programa de desenvolupament de lideratge a ESADE Business School (Universitat Ramon Llull). Les dades es van recollir mitjançant enquestes (autoinforme i avaluació per parells) que consisteixen en mesures subjectives i objectives. La qualitat d’aquesta recerca s’avalua críticament, i es presenten possibles limitacions. A més, se n’especifiquen algunes conseqüències per a la recerca i per a la pràctica, així com suggeriments per a les institucions educatives, les empreses, els investigadors, els estudiants i els professionals. Finalment, es recomanen algunes línies de recerca futura.
en_US
dc.description.abstract
La implicación del estudiante es un factor esencial para que la educación sea efectiva. El gobierno estudiantil es una forma destacada de implicación a través de la cual los estudiantes representan a sus homólogos, participan en los procesos de toma de decisiones de la universidad, y gestionan las actividades del campus. La implicación tiene un impacto visible en uno mismo, en los compañeros, en el profesorado, en los administradores universitarios y en el entorno educativo. Pese a ello, este concepto no ha sido objeto de la atención que merece y son escasos los estudios sobre sus antecedentes y sobre sus resultados. La importancia de esta tesis radica en la incorporación de teorías (por ejemplo, inteligencia emocional, aprendizaje experiencial) de diversos campos (el management, la educación y la psicología) para abordar este tema, es decir, para entender mejor los conceptos que contribuyen a la implicación y, viceversa, aquellos que mejoran con la implicación. Así pues, la cuestión principal es: ¿Los estilos de aprendizaje, las competencias (emocionales, sociales y cognitivas) y las filosofías operativas explican el éxito posteducativo de los estudiantes que participan en experiencias de gobierno estudiantil? Para responder a la pregunta se realizaron tres estudios. El primer estudio analiza los estilos de aprendizaje, las competencias (emocionales y sociales) y las filosofías operativas como antecedentes de la implicación. El segundo estudio analiza la relación entre las competencias (emocionales, sociales y cognitivas) y la implicación. Finalmente, el tercer estudio analiza el impacto de la implicación sobre las variables relacionadas con el éxito objetivo y subjetivo (ofertas de trabajo recibidas, satisfacción vital, satisfacción en el trabajo, etc.). Estos estudios emplean diseños de investigación no experimentales (investigación por encuesta). La unidad de análisis es el individuo: estudiantes internacionales de MBA que participaron en un programa de desarrollo de liderazgo en ESADE Business School (Universitat Ramon Llull). Los datos se recolectaron mediante encuestas (autoinforme y evaluación por pares) que consisten en medidas subjetivas y objetivas. La calidad de esta investigación se evalúa críticamente y se presentan eventuales limitaciones. Además, se ofrecen posibles implicaciones en la investigación y en la práctica, así como sugerencias para las instituciones educativas, las empresas, los investigadores, los estudiantes y los profesionales. Finalmente, se recomiendan algunas líneas de investigación futura.
en_US
dc.description.abstract
Student involvement is crucial for the effectiveness and efficiency of education. Government is a major form of involvement through which students represent their peers, participate in the university’s decision-making processes, and manage on-campus activities of organizations and clubs. Involvement has a visible impact on oneself, peers, faculty, administrators, and environment (educational experience). Yet, this concept has not received the proper attention, and research on its antecedents and outcomes remains scarce. The significance of this thesis lies in the incorporation of theories (e.g. emotional intelligence, experiential learning) from various fields (management, education, and psychology) to address this issue i.e. to better understand the concepts that contribute to involvement and, conversely, those that involvement contributes to. Hence, the main question is: Do learning styles, competencies (emotional, social, and cognitive), and operating philosophies account for post-education success of students involved in government experiences? This thesis comprises three studies. The first study analyzes learning styles, emotional and social competencies, and operating philosophies as antecedents of involvement. The second study analyzes the relationship between emotional, social, and cognitive competencies and involvement. Finally, the third study analyzes the impact of involvement on variables related to objective and subjective success (job offers received, life satisfaction, job satisfaction, etc.). These studies employ non-experimental research designs (survey research). The unit of analysis is the individual: international MBA students that participated in a leadership-development program at ESADE Business School (Universitat Ramon Llull). Data were collected using surveys (self-report and peer assessment) that consist of subjective and objective measures. The quality of this research is critically assessed and possible limitations and threats to validity are presented. Furthermore, implications for research and practice are provided in addition to suggestions that can be useful to educational institutions, organizations, researchers, students, and practitioners. Finally, future research lines are recommended.
en_US
dc.format.extent
170 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Involvement
en_US
dc.subject
Student government
en_US
dc.subject
Emotional intelligence
en_US
dc.subject
Competencies
en_US
dc.subject
Experiential learning
en_US
dc.subject
Learning styles
en_US
dc.subject
Operating philosophies
en_US
dc.subject
Objective success
en_US
dc.subject
Subjective success
en_US
dc.subject
Life Satisfaction
en_US
dc.subject.other
Educació
en_US
dc.title
Student Involvement in Government: Antecedents and Outcomes
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
159.9
en_US
dc.subject.udc
37
en_US
dc.subject.udc
371
en_US
dc.subject.udc
378
en_US
dc.contributor.authoremail
roy.mouawad@esade.edu
en_US
dc.contributor.director
Batista Foguet, Joan Manuel,
dc.embargo.terms
24 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tesi_Roy_Mouawad.pdf

1.570Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)