Búsqueda y construcción identitaria en la poesía de Susana March

Author

Vilalta Iglesias, María de los Ángeles

Director

Payeras Grau, María

Date of defense

2017-07-27

Pages

335 p.



Department/Institute

Departament de Filologia Espanyola, Clàssica i Moderna

Abstract

[spa]El objetivo principal del presente trabajo es ahondar en la obra poética de Susana March como autora inscrita en la poesía de posguerra. Para ello se trabaja en uno de los aspectos claves en la literatura femenina de la época y así también en nuestra autora: la búsqueda y construcción identitaria, presente a lo largo de toda su producción literaria. Susana March estructura su poética a través de un hilo conductor que camina sobre la historia de un sujeto femenino que nos relata todo su proceso vivencial entrelazado libro a libro, desde la niñez, pasando por los años de juventud, seguidos de la madurez, hasta alcanzar la vejez. Se crea así una historia solícitamente construida desde el principio hasta el final, en la que se da una estrecha relación entre autobiografía e identidad, es decir, entre la impronta autobiográfica de Susana March y todo el proceso de búsqueda identitaria que caracteriza enormemente su poesía.


[cat]L'objectiu principal del present treball és aprofundir en l'obra poètica de Susana March com a autora inscrita en la poesia de postguerra. En aquest sentit, es treballa un dels aspectes claus en la literatura femenina de l'època i així també en la nostra autora: la recerca i la construcció identitària, present al llarg de tota la seva producció literària. Susana March estructura la seva poètica a través d'un fil conductor que camina sobre la història d'un subjecte femení que ens relata tot el seu procés vivencial entrellaçant llibre a llibre, des de la infantesa, passant pels anys de joventut i la maduresa, fins a arribar a la vellesa. Crea així una història construïda des del principi fins al final, en la qual és implícita una estreta relació entre autobiografia i identitat, és a dir, entre l'empremta autobiogràfica de Susana March i tot el procés de recerca identitària que caracteritza enormement la seva poesia.


[eng]The main objective of the this thesis is to delve into the poetic work of Susana March as an author inscribed in spanish postwar poetry. With this purpose we'll work on one of the key aspects in the feminine literature of the time and also in our author: the search and identity construction throughout all her literary production. Susana March structures her poetics through a thread that walks on the history of a female subject which tells us all her experiential process book by book, from childhood, through the years of youth, followed by maturity, until the old age. A wellconstructed story from the beginning to the end is thus created, in which there is a close relationship between autobiography and identity, or in other words, between the autobiographical imprint of Susana March and the whole process of identity research that characterizes her poetry.

Keywords

Susana March; Poesía femenina; Poesía de posguerrra; Búsqueda identitaria; Autobiografía; Susana March; Poesia femenina; Poesia de postguerra; Recerca identitària; Autobiografia; Susana March; Women's poetry; Postwar poetry; Identity research; Autobiography

Subjects

8 - language. Linguistics. Literature; 82 - Literature

Knowledge Area

Llengües i Literatures Modernes

Documents

tmavi1de1.pdf

1.737Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)