Gender and Women's Issues Under the American Administrations over the period 1970-2015

Author

Ahmad Hasan Alzghoul, Kamal

Director

Serra Busquets, Sebastià

Codirector

Bosch Fiol, Esperança

Tutor

Serra Busquets, Sebastià

Date of defense

2018-07-10

Pages

233 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Doctorat en Història, Història de l'Art i Geografia

Abstract

[eng] Studying gender and women’s issues under the American Administrations over the period 1970-2015 is very important, so this thesis examines the impact of changing ruling Party on women's issues specifically gender and women’s representation inside politics, women’s attainment in education, women inside workforce, and violence against women. There are many interpretations and reports on gender cases in the U.S, and these reports participated in presenting women’s issues in the political arena. This thesis will shape a collective perspective behind retreating women’s rights and it will go in details about women’s issues to shed a light over the roots of women’s problem in the contemporary history of the United States of America. During the last four decades, surveys about women, and studies have been studying different issues about women, but researchers still search explanation about the reasons behind gender and women’s representation in politics. This thesis will study the performances of every American Administration to explain how and why women’s issues fragmented in every term of presidency, and why the legislative process was fragmenting the cases of women over a long period of time without a comprehensive understanding of women’s rights and women’s representation in politics. This thesis find out that women are underrepresented due to the change in political parties’ agendas that happened over the period (1970-2015).


[spa] Estudiar el género y las cuestiones de las mujeres bajo las Administraciones estadounidenses durante el período 1970-2015 es muy importante, por lo que esta tesis examina el impacto que supone el cambio del partido gobernante en los asuntos de las mujeres específicamente el género y la representación de las mujeres dentro de la política, el logro de las mujeres en la educación, las mujeres dentro de la fuerza de trabajo y la violencia contra las mujeres. Hay muchas interpretaciones e informes sobre casos de género en los EE. UU, y estos informes contribuyeron en la presentación de los problemas de las mujeres en la arena política. Esta tesis muestra una perspectiva colectiva detrás de la retirada de los derechos de las mujeres y ofrece detalles sobre los temas de las mujeres para arrojar luz sobre las raíces del problema de las mujeres en la historia contemporánea de los Estados Unidos de América. Durante las últimas cuatro décadas, estudios y encuestas sobre mujeres han estado trabajado diferentes temas sobre las mujeres, pero los investigadores aún buscan explicaciones sobre las razones que hay detrás del género y la representación de las mujeres en la política. Esta tesis estudiará los desempeños de cada administración estadounidense para explicar cómo y por qué las cuestiones de las mujeres se fragmentaron en cada período presidencial, y por qué el proceso legislativo estaba fragmentando los casos de mujeres durante un largo período de tiempo, sin una comprensión integral de los derechos de las mujeres y la representación de las mujeres en la política. Esta tesis demuestra que las mujeres están infra representadas debido al cambio en las agendas de los partidos gobernantes durante el período 1970-2015.


[cat] Estudiar el gènere i les qüestions de les dones sota les Administracions nord-americanes durant el període 1970-2015 és molt important, de manera que aquesta tesi examina l'impacte que suposa el canvi del partit governant en els assumptes de les dones específicament el gènere i la representació de les dones dins de la política, l'assoliment de les dones en l'educació, les dones dins de la força de treball i la violència contra les dones. Hi ha moltes interpretacions i informes sobre casos de gènere en els EUA, i aquests informes van contribuir a la presentació dels problemes de les dones en l'arena política. Aquesta tesi mostra una perspectiva col·lectiva darrere de la retirada dels drets de les dones i ofereix detalls sobre els temes de les dones per donar llum sobre les arrels del problema de les dones en la història contemporània dels Estats Units d'Amèrica. Durant les últimes quatre dècades, estudis i enquestes sobre dones han treballat diferents temes sobre les dones, però els investigadors encara busquen explicacions sobre les raons que hi ha darrere del gènere i la representació de les dones en la política. Aquesta tesi estudiarà els acompliments de cada administració nord-americana per explicar com i per què les qüestions de les dones es van fragmentar en cada període presidencial, i per què el procés legislatiu estava fragmentant els casos de dones durant un llarg període de temps, sense una comprensió integral dels drets de les dones i la representació de les dones en la política. Aquesta tesi demostra que les dones estan infrarepresentades a causa del canvi en les agendes dels partits governants durant el període 1970-2015.

Subjects

9 - geography. Biography. History

Knowledge Area

Història Contemporània

Documents

Tesi_Kamal_Ahmad_Hasan_Alzghoul.pdf

11.12Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)