Analysis of Wireless Body-Centric Medical Sensors for Remote Healthcare

Author

Milici, Stefano

Director

Lázaro Guillén, Antonio Ramon

Marrocco, Gaetano

Tutor

Girbau Sala, David

Date of defense

2019-07-23

Pages

160 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Abstract

Aquesta tesi aborda el problema de trobar solucions confortables, de baixa potència i sense fils per aplicacions mèdiques. La tesi tracta els avantatges i les limitacions de tres tecnologies de comunicació diferents per la mesura de paràmetres del cos i mètodes per redissenyar sensors per avaluacions òptimes centrades en el cos. La tecnologia RFID es considera una de les solucions més influents per superar el problema del consum d'energia limitat, a causa de la presència de molts sensors connectats. També s'ha estudiat la tecnologia Bluetooth de baixa energia per resoldre els problemes de seguretat i la distància de lectura que, en general, representen el coll d'ampolla de RFID pels sensors de cos. Els dispositius analògics poden reduir dràsticament les necessitats d'energia a causa dels sensors i les comunicacions, considerant pocs elements i un mètode de transmissió simple. S'estudia un mètode de comunicació completament passiu, basat en FSS, que permet una distància de lectura raonable amb capacitats de detecció precises i confiables, que s'ha discutit en aquesta tesi. L'objectiu d'aquesta tesi és investigar múltiples tecnologies sense fils per dispositius portàtils per identificar solucions adequades per aplicacions particulars en el camp mèdic. El primer objectiu és demostrar la facilitat d'ús de les tecnologies econòmiques sense bateria com un indicador útil de paràmetres fisiopatològics mitjançant la investigació de les propietats de les etiquetes RFID. A més a més, s'ha abordat un aspecte més complex respecte a l'ús de petits components passius com sensors sense fils per trastorns del son. Per últim, un altre objectiu de la tesi és el desenvolupament d'un sistema completament autònom que utilitzi tecnologia BLE per obtenir propietats avançades mantenint baix tant el consum com el preu


Esta tesis aborda el problema de encontrar soluciones confortables, inalámbricas y de baja potencia para aplicaciones médicas. La tesis discute las ventajas y limitaciones de tres tecnologías de comunicación diferentes para la medición en el cuerpo y los métodos para elegir y remodelar los sensores para evaluaciones óptimas centradas en el cuerpo. La tecnología RFID se considera una de las soluciones más influyentes para superar el consumo de energía limitado debido a la presencia de muchos sensores conectados. Además, la baja energía de Bluetooth se ha estudiado se ha estudiado la tecnologia Bluetooth de baja energia para resolver los problemas de seguridad y la distancia de lectura que, en general, representan el cuello de botella de la RFID para los sensores de cuerpo. Los dispositivos analógicos pueden reducir drásticamente las necesidades de energía debido a los sensores y las comunicaciones, considerando pocos elementos y un método de transmisión simple. Se estudia un método de comunicación completamente pasivo, basado en FSS, que permite una distancia de lectura razonable con capacidades de detección precisas y confiables, que se ha discutido en esta tesis. El objetivo de esta tesis es investigar múltiples tecnologías inalámbricas para dispositivos portátiles para identificar soluciones adecuadas para aplicaciones particulares en campos médicos. El primer objetivo es demostrar la facilidad de uso de las tecnologías económicas sin batería como un indicador útil de dichos parámetros fisiopatológicos mediante la investigación de las propiedades de las etiquetas RFID. Además, se ha abordado un aspecto más complejo con respecto al uso de pequeños componentes pasivos como sensores inalámbricos para enfermedades del sueño. Por último, un resultado de la tesis es desarrollar un sistema completamente autónomo que utilice la tecnología BLE para obtener propiedades avanzadas que mantengan la baja potencia y un precio bajo.


This thesis addresses the problem of comfortable, low powered and, wireless solutions for specific body-worn sensing. The thesis discusses advantages and limitations of three different communication technologies for on body measurement and investigate methods to reshape sensors for optimum body-centric assessments. The RFID technology is considered one of the most influential solutions to overcome the limitated power consumption due to the presence of many sensors connected. Further, the Bluetooth low energy has been studied to solve security problems and reading distance that overall represent the bottleneck of the RFID for the body-worn sensors. Analog devices can drastically reduce the energy needs due to the sensors and the communications, considering few elements and a simple transmitting method. An entirely passive communication method, based on FSS is studied, enabling a reasonable reading distance with precise and reliable sensing capabilities, which has been discussed in this thesis. The objective of this thesis is to investigate multiple wireless technologies for wearable devices to identify suitable solutions for particular applications in medical fields. The first objective is to demonstrate the usability of the inexpensive battery-less technologies as a useful indicator of such a physio-pathological parameters by investigating the properties of the RFID tags. Furthermore, a more complex aspect regards the use of small passive components as wireless sensors for sleep diseases has been addressed. Lastly, an outcome of the thesis is to develop an entirely autonomous system using the BLE technology to obtain advanced properties keeping low power and a low price.

Keywords

Sensors portables; WBAN; FSS; Sensores Inalámbricos; Wireless Sensors

Subjects

537 - Electricity. Magnetism. Electromagnetism; 62 - Engineering. Technology in general; 621.3 Electrical engineering

Knowledge Area

Enginyeria i arquitectura

Documents

TESI.pdf

25.61Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)