dc.contributor
Universitat de Barcelona. Facultat de Dret
dc.contributor.author
Álvarez Jiménez, Gemma
dc.date.accessioned
2019-07-01T10:40:47Z
dc.date.available
2020-06-18T02:00:17Z
dc.date.issued
2019-06-19
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/667090
dc.description
Programa de Doctorat Dret i Ciència Política
en_US
dc.description.abstract
La investigación científica de esta tesis doctoral tiene como objeto de estudio el analisis sobre qué estrategias, qué procedimientos y qué herramientas de la nueva gestión publica se hallan presentes en el diseno de la política educativa de excelencia de Finlandia y que, emulada parcialmente, se está implementando en Catalunya. En este sentido, la investigación ofrece una nueva mirada politológica y, a su vez, profundiza en el conocimiento de las técnicas y los métodos de la nueva gestión pública en el seno de la política de educación. Asf, la tesis confluye con el creciente interes científico en la adopción de los novedosos preceptos en política educativa, que están sustituyendo la visión burocrática de la administración pública tradicional, de inspiración weberiana. Escasea la literatura científica centrada en variables de la ciencia política sobre la educación en Finlandia y Catalunya. En la investigación se aplican enfoques de gestión publica y análisis de políticas públicas a dichos estudios de caso para discernir con evidencias científicas qué estrategias, procedimientos y herramientas de la nueva gestión publica logran un mayor impacto social en sus resultados educativos, mejorando la calidad de la enseñanza. La investigación se dirige a la ciudadanía y profesionales con motivación por la educación primaria y educación secundaria, a aquellos académicos que quieran conocer cómo se ha aplicado dicho enfoque por las autoridades educativas finlandesas y catalanas, y a aquellos directivos públicos que quieran emprender o consolidar reformas educativas.
en_US
dc.description.abstract
La investigació científica d'aquesta tesi doctoral té com a objecte d'estudi l'analisi de quines estratègies, quins procediments i quines eines de la nova gestió publica es troben presents en el disseny de la política educativa d'excel·lencia de Finlàndia i que, emulada parcialment, està fent la seva implementació a Catalunya. En aquest sentit, la recerca ofereix una nova mirada politològica alhora que fa un aprofundiment en el coneixement de les tècniques i els mètodes de la nova gestió pública dins de la política d'educació. Així, la tesi conflueix amb el creixent interès científic pel que fa a l'adopció dels flamants preceptes en política educativa, que estan substituint la visió burocràtica de l'administració publica tradicional, d'inspiració weberiana. Escasseja la literatura científica centrada en variables de la ciencia política sobre l'educació de Finlandia i Catalunya. En la recerca s'apliquen enfocaments de gestió pública i anàlisi de polítiques públiques per discernir amb evidències científiques quines estratègies, procediments i eines de la nova gestió pública assoleixen un més gran impacte social en els seus resultats educatius, millorant la qualitat de l'ensenyament. La investigació s'adreça a la ciutadania i els professionals amb motivació per l'educació primària i l'educació secundària, a aquells acadèmics que vulguin conèixer com s'ha aplicat aquest enfocament per les autoritats educatives finlandeses i catalanes, i a aquells directius públics que vulguin emprendre o consolidar reformes educatives.
en_US
dc.description.abstract
The scientific investigation of this doctoral thesis has as an object of study the analysis on what strategies, what procedures and what tools of the new public management are present in the design of the educational policy of excellence of Finland and that, partially emulated, it is being implemented in Catalonia. In this sense, the research offers a new political perspective and, in turn, deepens in the knowledge of the techniques and methods of the new public management within the education policy. Thus, the thesis converges with the growing scientific interest in the adoption of the new precepts in educational policy, which are replacing the bureaucratic vision of traditional public administration, inspired by weber. There is a lack of scientific literature focused on variables of political science about education in Finland and Catalonia. In the research, public management approaches and public policy analysis are applied to these case studies to discern with scientific evidence which strategies, procedures and tools of the new public management achieve a greater social impact on their educational results, improving the quality of the teaching. The research is intended for citizens and professionals motivated by primary and secondary education, for those academics who want to know how this approach has been applied by the Finnish and Catalan educational authorities, and for those public managers who want to undertake or consolidate educational reform.
en_US
dc.format.extent
518 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Política educativa
en_US
dc.subject
Educational policy
en_US
dc.subject
Política governamental
en_US
dc.subject
Política gubernamental
en_US
dc.subject
Government policy
en_US
dc.subject
Governs comparats
en_US
dc.subject
Política comparada
en_US
dc.subject
Comparative government
en_US
dc.subject
Catalunya
en_US
dc.subject
Cataluña
en_US
dc.subject
Catalonia
en_US
dc.subject
Finlàndia
en_US
dc.subject
Finlandia
en_US
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
en_US
dc.title
Política educativa de excelencia y estrategias de la nueva gestión pública. Estudios de caso: Finlandia y Catalunya.
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Torrens Llambrich, Xavier
dc.contributor.director
Soler-Gallart, Marta
dc.contributor.tutor
Rodríguez-Aguilera de Prat, Cesáreo, 1951-
dc.embargo.terms
12 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess