dc.contributor
Universitat de Barcelona. Facultat de Física
dc.contributor.author
Soto Riera, Joan
dc.date.accessioned
2019-10-25T07:15:51Z
dc.date.available
2019-10-25T07:15:51Z
dc.date.issued
1985-12-11
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/667751
dc.description
Departament de Física Teòrica, 1985
en_US
dc.description.abstract
Aquesta memòria està estructurada en set capítols i vuit apèndixs. Dels capítols, els dos primers es poden considerar introducció, mentre que la resta són ja treball original.
El capítol I està dedicat a una descripció ràpida de la Q.C.D., a exposar el problema del confinament i a comentar les diverses línies actuals per atacar-lo.
En el capítol II s’explica, mitjançant un model senzill però realista, quina és la visió del problema en l’aproximació de l’acció efectiva. La resta de la tesi està dedicada bàsicament a trobar accions efectives que siguin confinants segons els criteris deduïts a II. He intentat d'evitar al màxim l'exposició de càlculs en els capítols, relegant-Ios als apèndixs, per tal de fer més fàcil una primera lectura; sense ometre, però, els comentaris sobre qualsevol punt d'interès físic o aproximació matemàtica delicada. En el capítol III i apèndix que allà referencio es troba l'aparell matemàtic bàsic que faré servir durant la memòria, que malgrat no ser complicat, tampoc no és d’ús massa corrent entre els físics teòrics. La major part d’ells correspon a l’article [ES85 (I)], però hi ha incorporades algunes idees més recents [ES85 (III)] sobre la invariància “gauge”. El capítol IV consisteix en l'exposició i comentaris d'un resultat exacte que correspon principalment a [ES85 (II)] amb qüestions aclaratóries suplementàries [ES84]. El capítol V és un xic marginal ja que tracta de qüestions relaciones amb l'acció efectiva encara que no directament en el confinament, correspon als treballs [ES85 (III)] i [SO85] El capítol VI estudia la
introducció de la temperatura a un loop, sent potser el més tècnic i correspon a [ES85 (VI)]. El capítol VII i últim tracta de dir quelcom o tot ordre en loops mantenint els efectes de la temperatura.
Els apèndixs es podrien dividir en purament matemàtics (A, B, C, E, F, H, I) que expliquen en més detall passos o fórmules usats als capítols, i matemàtico-físics (D, G), que contenen, més a més, comentaris sobre interpretacions o formalismes diferents als nostres que en certs assumptes es troben a la literatura.
en_US
dc.format.extent
169 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Física de partícules
en_US
dc.subject
Física de partículas
en_US
dc.subject
Particle physics
en_US
dc.subject
Cromodinàmica quàntica
en_US
dc.subject
Cromodinámica cuántica
en_US
dc.subject
Quantum chromodynamics
en_US
dc.subject.other
Ciències Experimentals i Matemàtiques
en_US
dc.title
El problema del confinament atacat des de l'acció efectiva de la Q. C. D.
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Elizalde, E. (Emili), 1950-
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess