El desarrollo personal y profesional de un docente de educación física a partir de su formación y sus experiencias educativas. Un análisis basado en relatos autobiográficos

Author

Córdoba Jiménez, José María

Director

López Pastor, Víctor Manuel

Codirector

Sebastiani Obrador, Enric Maria

Date of defense

2019-12-11

Pages

135 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna

Abstract

Aquesta tesi presenta un estudi autobiogràfic que aprofundeix en la vinculació i els forts lligams que uneixen la identitat personal i professional d’un docent d'Educació Física. Es porta a terme una anàlisi crítica i reflexiva de les vivències i experiències del docent, des de formació inicial fins a l'actualitat. La finalitat principal de l'estudi és, d'una banda, conèixer i analitzar l'impacte de la formació inicial i permanent, la pràctica reflexiva i el suport mutu entre docents en el desenvolupament professional i personal del protagonista, i d'altra banda, descobrir, comprendre i valorar l'impacte que ha tingut la forma d'entendre l'avaluació en aquest desenvolupament. L'instrument metodològic qualitatiu-interpretatiu utilitzat per a la recollida de dades ha estat el relat autobiogràfic. Aquesta tesi es presenta per compilació d'articles, els quals han estat publicats en revistes que compleixen els criteris d'indexació de la Universitat Ramon Llull.


Esta tesis presenta un estudio autobiográfico que profundiza en la vinculación y los fuertes lazos que unen la identidad personal y profesional de un docente de Educación Física. Se lleva a cabo un análisis crítico y reflexivo de las vivencias y experiencias del docente, desde formación inicial hasta la actualidad. La finalidad principal del estudio es, por un lado, conocer y analizar el impacto de la formación inicial y permanente, la práctica reflexiva y el apoyo mutuo entre docentes en el desarrollo profesional y personal del protagonista, y por otro lado, descubrir, comprender y valorar el impacto que ha tenido la forma de entender la evaluación en dicho desarrollo. El instrumento metodológico cualitativo-interpretativo utilizado para la recogida de datos ha sido el relato autobiográfico. Esta tesis se presenta por compilación de artículos, los cuales han sido publicados en revistes que cumplen los criterios de indexación de la Universitat Ramon Llull.


This thesis presents an autobiographical study that deepends into the links and the strong ties that unite the personal and professional identity of a Physical Education teacher. A critical and reflective analysis of the experiences of the teacher is carried out, from initial formation to the present. The main purpose of the study is, from one side, to know and analyze the impact of initial and ongoing formation, reflective practice and mutual support among teachers in the professional and personal development of the protagonist, and from the other side, to discover, understand and assess the impact that the way of understanding the assesment has had in such development. The qualitative-interpretative methodological instrument used for the collection of data has been the autobiographical narration. This thesis is presented as a compilation of articles, which have been published in journals that meet the indexation criteria of the Ramon Llull University.

Keywords

Educació Física; Educación Física; Physical Education; Desenvolupament professional; Desarrollo Profesional; Professional Development; Avaluació Formativa; Evaluación Formativa; Formative Assesment

Subjects

373 - Kinds of school providing general education; 378 - Higher education. Universities. Academic study

Knowledge Area

Educació

Documents

Tesi_Jose_Maria_Cordoba.pdf

2.507Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)