Alternative Water Soluble Polymeric Films to Poly(vinyl alcohol) for Single Unit Dose Products

Author

Ma, Jie

Director

Reina Lozano, José Antonio

Courchay, Florence

Date of defense

2020-03-06

Pages

214 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

La beina de detergent de safareig és una bossa soluble en aigua que conté detergent de roba altament concentrat, actualment la bossa és de poli (alcohol vinílic) (PVA). A mesura que el negoci continua creixent, P&G voldria trobar altres materials capaços de substituir el film PVA. L’objectiu d’aquest projecte de doctorat és buscar materials alternatius per al film SUD, que tinguessin una compatibilitat detergent similar, solubilitat en aigua, permeabilitat i propietats mecàniques com la pel·lícula PVA. A més, voldríem descobrir si el nou material aportaria nous beneficis. En aquesta tesi, es van preparar films fetes de polietil·len glicol (PEG), alginat de sodi, material Lactips, material de caseinat, així com les seves barreges amb PVA, es van provar propietats d’aquestes films i es van preparar prototips d’algunes de les films. Es va seleccionar la colada de solucions com a mètode per preparar les films. Aquesta tesi està composta per 8 capítols. A part del capítol 1 (introducció general i objectius), el capítol 2 (materials i mètodes de prova) i el capítol 8 (conclusions generals i treballs futurs), El capítol 3 descriu les films basades en PEG i les seves propietats; El capítol 4 descriu les films basades en alginat de sodi i les seves propietats; El capítol 5 descriu les films basades en materials de Lactips, així com les seves propietats; El capítol 6 descriu el prototipat de bossa amb la film Lactips i tracta l'estabilitat de la bossa; El capítol 7 descriu les films basades en caseinat de sodi i les seves propietats.


La cápsula de detergente para ropa es una bolsa soluble en agua que contiene detergente para ropa altamente concentrado, actualmente la bolsa está hecha de poli (alcohol vinílico) (PVA). A medida que el negocio continúa creciendo, P&G desea encontrar algunos otros materiales capaces de reemplazar la film de PVA. El objetivo de este proyecto de doctorado es buscar materiales alternativos para la película SUD, que tendrían una compatibilidad detergente similar, solubilidad en agua, permeabilidad y propiedades mecánicas como la film PVA. Además, nos gustaría descubrir si el nuevo material traería nuevos beneficios. En esta tesis, se prepararon películas hechas de polietilenglicol (PEG), alginato de sodio, material Lactips, material de caseinato, así como sus mezclas con PVA, se probaron las propiedades de esas films y se prepararon prototipos de bolsa de algunas de las films. Se seleccionó la solución de fundición como método para preparar las films. Esta tesis se compone de 8 capítulos. Además del Capítulo 1 (Introducción general y objetivos), el Capítulo 2 (Materiales y métodos de prueba) y el Capítulo 8 (Conclusiones generales y trabajo futuro), El Capítulo 3 describe las films basadas en PEG y sus propiedades; El Capítulo 4 describe las films a base de alginato de sodio y sus propiedades; El Capítulo 5 describe las films basadas en materiales de Lactips, así como sus propiedades; El Capítulo 6 describe la creación de prototipos de bolsa con film Lactips y discute la estabilidad de la bolsa; El Capítulo 7 describe las films a base de caseinato de sodio y sus propiedades.


Laundry detergent pod is a water-soluble pouch that contains highly concentrated laundry detergent, currently the pouch is made of Poly(vinyl alcohol) (PVA). As business continues to grow P&G would like to find some other materials able to replace PVA film. The objective of this PhD project is to look for alternative materials for SUD film, which would have similar detergent compatibility, water solubility, permeability and mechanical properties as PVA film. Additionally, we would like to discover whether the new material would bring new benefits. In this thesis, films made of polyetheylen glycol (PEG), sodium alginate, Lactips material, caseinate material, as well as their blends with PVA were prepared, properties of those films were tested, and pouching prototypes of some of the films were prepared. Solution casting was selected as the method for preparing the films. This thesis is composed of 8 chapters. Apart from Chapter 1 (General introduction and objectives), Chapter 2 (Materials and test methods), and Chapter 8 (General conclusions and future work), Chapter 3 describes PEG-based films and their properties; Chapter 4 describes sodium alginate-based films and their properties; Chapter 5 describes Lactips material-based films, as well as their properties; Chapter 6 describes pouch prototyping with Lactips film and discusses pouch stability; Chapter 7 describes sodium caseinate-based films and their properties.

Keywords

Film polimèrica; Polímer soluble en aigua; Mescla de polímer; Polímero soluble en agua; Mezcla de polímeros; Polymeric film; Water soluble polymer; Polymer blending

Subjects

66 - Chemical technology. Chemical and related industries

Knowledge Area

Enginyeria i arquitectura

Documents

TESI.pdf

7.482Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)