Estudio geométrico de familias diferenciales de parejas de motrices: deformaciones versales, cambios de base globales, estratificación de Brunovsky

Author

García Planas, María Isabel

Director

Ferrer Llop, Josep

Date of defense

1994-12-15

ISBN

9788469273388

Legal Deposit

B.45898-2009



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Matemàtica Aplicada I

Abstract

Las ecuaciones de sistemas lineales de la forma: X'(S)= AX(S) + BU(S) O X (K+1) = AX (K) + BU (K) se identifican de manera natural con las parejas de matrices (A, B) modulo uno, relación de equivalencia que se corresponde con cambios de base en las variables de estado y en las de entrada, mas una realimentación adicional. En este contexto, las familias de parejas (A(H, B(M) aparecen en el estudio de perturbaciones de sistemas, sistemas con retardo, incertidumbre en los valores de los parámetros del sistema, etc. se abordan en particular los siguientes problemas:<br/><br/>1) forma canónica local.<br/><br/>2) existencia de familias diferenciables.<br/><br/>3) estratificación del espacio de parejas de matrices:<br/><br/>Diagramas de bifurcación de familias genéricas.

Keywords

sistemas lineales; controlabilidad; estabilidad formas canónicas; estratificación; deformaciones bases globales.

Subjects

51 - Mathematics

Documents

TMIGP1de1.pdf

7.515Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)