Els partits independents de caire municipalista a Cambrils: Des de la fi del franquisme fins als nostres dies

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Filologies Romàniques
dc.contributor.author
Klein Bosquet, Oliver
dc.date.accessioned
2021-01-13T12:26:19Z
dc.date.available
2021-03-17T02:00:15Z
dc.date.issued
2020-09-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670335
dc.description.abstract
Des de la restauració democràtica a Espanya després de la mort del dictador, el General Francisco Franco, la població de Cambrils ha gaudit un nombre molt destacable de candidatures polítiques que es presentaven a les seves successives eleccions locals, que es podrien qualificar com a «independents, i a la vegada «municipalistes». Aquestes organitzacions que prenen finalment la forma de partit polític, no corresponen en el seu bagatge intern al seguiment de cap de les ideologies dominants en els àmbits territorials superiors, definint-se sobretot pel seu àmbit d’actuació concret al municipi circumscrit, les circumstàncies específiques de la seva creació i la personalitat predominant dels lideratges que s’hi situen al capdavant. Durant més de quatre dècades de recuperació de la democràcia a Cambrils tindrem més específicament quatre partits independents de caire municipalista, que s’aniran passant el testimoni amb el pas dels anys tot defensant un mateix espectre sociològic i mètode d’actuació, que no dista massa d’un fenomen que també és viscut a la resta de l’Estat Espanyol i a altres països exemples de democràcies avançades europees com poden ser França o Alemanya.
en_US
dc.description.abstract
Desde la restauración democrática en España después de la muerte del dictador, el General Francisco Franco, la población de Cambrils ha disfrutado un número muy destacable de candidaturas políticas que se presentaban a sus sucesivas elecciones locales, que se podrían calificar como «independientes, y a la vegada «municipalistas». Estas organizaciones que toman finalmente la forma de partido político, no corresponden en su bagaje interno al seguimiento de ninguno de las ideologías dominantes en los ámbitos territoriales superiores, definiéndose sobre todo por su ámbito de actuación concreto en el municipio circunscrito, las circunstancias específicas de su creación y la personalidad predominante de los liderazgos que se sitúan al frente. Durante más de cuatro décadas de recuperación de la democracia en Cambrils tendremos más específicamente cuatro partidos independientes de cariz municipalista, que se irán pasando el testigo con el paso de los años defendiendo un mismo espectro sociológico y método de actuación, que no dista demasiado de un fenómeno que también es vivido al resto del Estado Español y a otros países ejemplos de democracias avanzadas europeas como pueden ser Francia o Alemania.
en_US
dc.description.abstract
Since the democratic restoration in Spain after the death of the dictator General Francisco Franco, the city of Cambrils has enjoyed a very significant number of political candidatures in its municipal elections described as «independents» and «municipalists». These kind of local parties do not correspond to any ot the dominant ideologies and organizations at the regional and state levels, thus being defined by their specific scope of action in the municipality, the unique circumstances ot their creation and the predominant personality of their leaderships. During more than four decades after the spanish democratic transition there will be formed four main independent parties local based defending the same sociological and manner to develop policies that will reached the protagonism one after the other one, something that does not happens only in this area and it is well known all around Spain and it is very common also in the neighbour western advanced democracies in France or Germany
en_US
dc.format.extent
225 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Partits Independents
en_US
dc.subject
Municipalisme
en_US
dc.subject
Eleccions Locals
en_US
dc.subject
Partidos Independientes
en_US
dc.subject
Municipalismo
en_US
dc.subject
Elecciones Locales
en_US
dc.subject
Independent Parties
en_US
dc.subject
Municipalism
en_US
dc.subject
Local Elections
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials i jurídiques
en_US
dc.title
Els partits independents de caire municipalista a Cambrils: Des de la fi del franquisme fins als nostres dies
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
00
en_US
dc.subject.udc
32
en_US
dc.subject.udc
35
en_US
dc.subject.udc
93
en_US
dc.contributor.authoremail
oklein@cambrils.org
en_US
dc.contributor.director
Fuentes Gasó, Josep Ramon
dc.embargo.terms
6 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI Oliver Klein Bosquet_.pdf

2.915Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)