Coinage complexes in C-C and C-N bond-forming reactions

Author

Mudarra Alonso, Ángel Luis

Director

Pérez-Temprano, Mónica Helvia

Maseras Cuní, Feliu

Date of defense

2020-02-14

Pages

360 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

Els complexos organometàl·lics de coure, plata i or juguen un paper fonamental com espècies reactives en diverses transformacions químiques. Aquesta tesi aporta coneixement sobre el comportament d’aquests complexos en la formació d’enllaços C-C i/o C-N. En concret, estudiem: i) el mecanisme de reacció a través del qual els complexos de coure co-catalitzen un acoblament oxidant en el context de sistemes bimetàl·lics de rodi i coure; ii) el potencial de nucleòfils de plata com a agents transmetal·lants en reaccions de trifluorometilació catalitzades per pal·ladi; iii) el mecanisme de reacció de sistemes bimetàl·lics de Pd/Ag emprant un sistema model; i iv) el comportament de complexos bis(trifluorometil) cuprat, argentat i aurat com a nucleòfils. En aquesta tesi, on s´han combinat estudis experimentals i computacionals, s’ha adquirit nou coneixement sobre els processos estudiats, i s’ha contribuït al camp de la recerca química basada en el coneixement.


Los complejos organometálicos de cobre, plata y oro juegan un papel fundamental como especies reactivas en diversas transformaciones químicas. Esta tesis aporta conocimiento sobre el comportamiento de estos complejos en la formación de enlaces C-C y/o C-N. En concreto, estudiamos: i) el mecanismo de reacción por el cual complejos de cobre co-catalizan un acoplamiento oxidante en el contexto de sistemas bimetálicos de rodio y cobre; ii) el potencial de nucleófilos de plata como agentes transmetalantes en reacciones de trifluorometilación catalizadas por paladio; iii) el mecanismo de reacción de sistemas bimetálicos de Pd/Ag usando un sistema modelo; y iv) el comportamiento de complejos bis(trifluorometil) cuprato, argentato y aurato como nucleófilos. En esta tesis, donde se han combinado estudios experimentales y computacionales, se ha adquirido nuevo conocimiento sobre los procesos estudiados, y se ha contribuido al campo de la investigación química basada en el conocimiento.


Organometallic coinage metal complexes are be key reactive species for promoting a wide variety of chemical transformations. This thesis improves the understanding the behavior of these complexes in relevant C-C and/or C-N bond-forming reactions. Specifically, we have explored: i) the mechanistic intricacies of copper species as co-catalyst in the context of rhodium/copper-catalyzed oxidative coupling reactions; ii) the capability of silver nucleophiles as transmetalating agents in palladium-catalyzed trifluoromethylation reactions; iii) the reaction mechanism of Pd/Ag bimetallic reactions using a model system as probe; and, iv) the study of bis(trifluoromethyl) coinage metallates as nucleophiles. The fundamental insights gathered in this Thesis, encompassing both experimental and computational approaches, improve our understanding of the processes under study and make a contribution to the general field of knowledge-driven research in Chemistry.

Keywords

Mecanisme de reacció; Trifluorometilació; Transmetal·lació; Mecanismos de reacción; Trifluorometilación; Transmetalación; Reaction mechanisms; Trifluoromethylation; Transmetalation

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 544 - Physical chemistry; 547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI Ángel Luis Mudarra Alonso.pdf

23.38Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)