Gorros frigios en la Guerra Fría. El socialismo republicano de E. P. Thompson

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Martínez-Cava Aguilar, Julio
dc.date.accessioned
2021-01-15T11:03:59Z
dc.date.issued
2020-12-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670368
dc.description
Programa de Doctorat en Sociologia
dc.description.abstract
La tradición socialista fue heredera y continuadora del republicanismo democrático moderno. E. P. Thompson, como historiador e intelectual comunista, reivindicó de forma precursora los valores jacobinos e ilustrados frente a las ortodoxias intelectuales de la Guerra Fría que dividieron Europa. Al hacerlo, construyó un socialismo democrático, inspirado en la historia británica y en el internacionalismo de los Frentes Populares, que nutriría el activismo de la New Left y del movimiento pacifista. Crear una cultura política democrática, frenar la influencia de la riqueza y aumentar y dar un nuevo sentido a los derechos democráticos fueron los objetivos de este socialismo jacobino.
dc.description.abstract
The socialist tradition inherited and continued the values of modern democratic republicanism. E. P. Thompson, as a historian and communist intellectual, broke new ground in vindicating Jacobin and Enlightenment values against the intellectual orthodoxies of the Cold War that divided Europe. In doing so, he built a democratic socialism, inspired by British history and the internationalism of the Popular Fronts, which would nourish the activism of the New Left and the peace movement. Creating a democratic political culture, curbing the influence of wealth, and broadening and giving new meaning to democratic rights were the goals of this Jacobin socialism.
dc.format.extent
548 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Història de les idees
dc.subject
Historia de las ideas
dc.subject
Ideology history
dc.subject
Filosofia política
dc.subject
Filosofía política
dc.subject
Political philosophy
dc.subject
Classes socials
dc.subject
Clases sociales
dc.subject
Social classes
dc.subject
Historiografia
dc.subject
Historiografía
dc.subject
Historiography
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
dc.title
Gorros frigios en la Guerra Fría. El socialismo republicano de E. P. Thompson
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
32
dc.contributor.director
Mundó Blanch, Jordi
dc.contributor.codirector
López Álvarez, Pablo
dc.contributor.tutor
Mundó Blanch, Jordi
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


This item appears in the following Collection(s)