dc.contributor
Universitat Ramon Llull. IQS
dc.contributor.author
Chams, Nour
dc.date.accessioned
2021-01-25T11:53:24Z
dc.date.available
2021-01-25T11:53:24Z
dc.date.issued
2020-12-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670476
dc.description.abstract
Al llarg de les últimes dècades i degut a les seqüeles de la revolució industrial, l'exercici de la sostenibilitat ha estat una preocupació "comuna" entre els legisladors i reguladors, científics i acadèmics, professionals i líders empresarials. En conseqüència, s'ha estat produint una dràstica metamorfosi i un canvi estratègic en el món empresarial i en diverses organitzacions per tal d’adaptar-se a la necessitat emergent d'acompliment sostenible i assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Aquesta tesi doctoral investiga l'impacte del factor humà i els indicadors financers en l'exercici de la sostenibilitat. El propòsit principal d'aquesta tesi és desvetllar els antecedents de les pràctiques ambientals i socials en les perspectives organitzacional i transnacional.
Adoptant dissenys d'investigació tant qualitatius com quantitatius, examinem els prerequisits de l'acompliment de la sostenibilitat des de perspectives multidisciplinàries: gestió de recursos humans ecològics, govern corporatiu com a junta directiva, i acompliment financer com liquiditat i valoració de mercat ferma. A més, ens assegurem confiar en índexs validats, fiables i comunament aplicats a la literatura: l'índex de sostenibilitat Dow Jones (DJSI) i l'índex ambiental, social i de governança (ESG) de la base de dades Eikon de Thomson Reuters, com indicadors de les pràctiques de sostenibilitat.
L'estructura d'aquesta tesi doctoral consta dels següents capítols: Els capítols 1 i 5 constitueixen la Introducció i Conclusió de la tesi; Els capítols 2, 3 i 4 representen els tres estudis d'investigació realitzats durant el programa de doctorat. El capítol 2 consisteix en una revisió sistemàtica de la literatura que identifica els antecedents, resultats i barreres de la gestió sostenible dels recursos humans (SHRM). El capítol 3 comprèn una anàlisi empírica que investiga els determinants de la junta directiva (BOD) que milloren les pràctiques de sostenibilitat i examina les discrepàncies de les característiques de BOD entre organitzacions europees i no europees. Finalment, el Capítol 4 investiga el nexe entre l'acompliment financer (flux de caixa lliure i Tobin´s Q) i les mesures ambientals, socials i de governabilitat i prova empíricament l'efecte moderador de la gestió de la qualitat total (TQM) en aquesta associació.
En general, els resultats del Capítol 3 revelen una associació positiva i significativa entre les característiques de la junta directiva i l'acompliment en sostenibilitat. A nivell transnacional, l'anàlisi de regressió proporciona evidències estadístiques que donen suport a les diferències entre els indicadors de BOD entre empreses europees i no europees. Els determinants demogràfics de la BOD són els antecedents de les pràctiques de sostenibilitat en les empreses europees; l'estructura i composició de la BOD són els requisits previs de l'acompliment de la sostenibilitat en un context no europeu. Pel que fa al capítol 4, els resultats indiquen un efecte catalitzador entre la liquiditat de l'empresa i l'acompliment ESG. Mentre, la interacció entre la TQM i el factor de liquiditat té un efecte negatiu en l'ESG, la interacció entre la TQM i la Tobin´s Q revela una relació positiva i significativa amb l'ESG.
en_US
dc.description.abstract
A lo largo de las últimas décadas y debido a las secuelas de la revolución industrial, el desempeño de la sostenibilidad ha sido una preocupación "común" entre los legisladores y reguladores, científicos y académicos, profesionales y líderes empresariales. En consecuencia, se ha estado produciendo una drástica metamorfosis y un cambio estratégico en el mundo empresarial y en varias organizaciones para adaptarse a la necesidad emergente de desempeño sostenible y lograr los Objetivos de Desarrollo Sostenible de las Naciones Unidas. Esta tesis doctoral investiga el impacto del factor humano y los indicadores financieros en el desempeño de la sostenibilidad. El propósito principal de esta tesis es develar los antecedentes de las prácticas ambientales y sociales en las perspectivas organizacional y transnacional.
Adoptando diseños de investigación tanto cualitativos como cuantitativos, examinamos los prerrequisitos del desempeño de la sostenibilidad desde perspectivas multidisciplinarias: la gestión de recursos humanos ecológicos, el gobierno corporativo como junta directiva, y el desempeño financiero como liquidez y valoración de mercado firme. Además, nos aseguramos de confiar en índices validados, contrastables y comúnmente aplicados en la literatura: el índice de sostenibilidad Dow Jones (DJSI) y el índice ambiental, social y de gobernanza (ESG) de la base de datos Eikon de Thomson Reuters, como indicadores de las prácticas de sostenibilidad.
La estructura de esta tesis doctoral consta de los siguientes capítulos: Los capítulos 1 y 5 constituyen la Introducción y Conclusión de la tesis; Los capítulos 2, 3 y 4 representan los tres estudios de investigación realizados durante el programa de doctorado. El Capítulo 2 consiste en una revisión sistemática de la literatura que identifica los antecedentes, resultados y barreras de la gestión sostenible de los recursos humanos (SHRM). El capítulo 3 comprende un análisis empírico que investiga los determinantes de la junta directiva (BOD) que mejoran las prácticas de sostenibilidad y examina las discrepancias de las características de BOD entre organizaciones europeas y no europeas. Por último, el Capítulo 4 investiga el nexo entre el desempeño financiero (flujo de caja libre y Tobin´s Q) y las medidas ambientales, sociales y de gobernabilidad y prueba empíricamente el efecto moderador de la gestión de la calidad total (TQM) en esta asociación.
En general, los resultados del Capítulo 3 revelan una asociación positiva y significativa entre las características de la junta directiva y el desempeño en sostenibilidad. A nivel transnacional, el análisis de regresión proporciona evidencias estadísticas que respaldan las diferencias entre los indicadores de BOD entre empresas europeas y no europeas. Los determinantes demográficos de la BOD son los antecedentes de las prácticas de sostenibilidad en las empresas europeas; la estructura y composición de la BOD son los requisitos previos del desempeño de la sostenibilidad en un contexto no europeo. En cuanto al Capítulo 4, los hallazgos indican un efecto catalizador entre la liquidez de la empresa y el desempeño ESG. Mientras la interacción entre la TQM y el factor de liquidez tiene un efecto negativo en la ESG, la interacción entre la TQM y la Tobin´s Q revela una relación positiva y significativa con la ESG.
en_US
dc.description.abstract
During the last decades and the aftermath of the industrial revolution, sustainability performance has been a “common” concern among policy-makers and regulators, scientists and scholars, practitioners and business leaders. A drastic metamorphosis and strategic shifting have been occurring in the corporate world and in several organizations to accommodate the emergent need of sustainability performance and to accomplish the United Nations Sustainable Development Goals. Accordingly, this PhD thesis investigates the impact of the human factor and financial indicators on sustainability performance. The main purpose of this thesis is to unveil the antecedents of environmental and social practices at both organizational and cross-national perspectives.
Embracing both qualitative and quantitative research designs, we examine the pre-requisites of sustainability performance from multi-disciplinary perspectives: from green human resources management, from corporate governance as board of directors, and from financial performance as liquidity and firm market valuation. Moreover, we make sure to rely on validated, reliable, and commonly applied indices in the literature i.e., Dow Jones Sustainability Index (DJSI) and environmental, social, and governance index (ESG) of Thomson Reuters Eikon database, as proxies of sustainability practices.
The structure of this doctoral thesis consists of the following chapters: Chapters 1and 5 constitute the Introduction and the Conclusion of the thesis; Chapters 2, 3, and 4 represents the three research studies conducted during the PhD program. Chapter 2 consists of a systematic literature review identifying the antecedents, outcomes, and barriers of sustainable human resources management (SHRM). Chapter 3 comprises an empirical analysis investigating the determinants of board of directors (BOD) that enhance sustainability practices and examines the discrepancies of the BOD characteristics between European and non-European organizations. Last but not least, Chapter 4 investigates the nexus between financial performance (free cash flow and Tobin´s Q) and environmental, social and governance scores and empirically tests the moderator effect of total quality management (TQM) on this association.
Overall, the results of Chapter 3 reveal a positive and significant association between board of directors characteristics and sustainability performance. At cross-national level, the regression analysis provide statistical evidences supporting the differences among BOD indicators between European and non-European firms. While, the BOD demographic determinants are the antecedents of sustainability practices in European companies, structure and composition of the BOD are the pre-requisites of sustainability performance in non-European context. As for Chapter 4, the findings indicate a catalyst effect between firm´s liquidity and ESG performance. While the interaction between TQM and liquidity factor has a negative effect on ESG, the interaction between TQM and Tobin’s Q reveals a positive and significant relationship with ESG.
en_US
dc.format.extent
137 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Sustainability
en_US
dc.subject
Sustainable human resources management
en_US
dc.subject
Environmental management
en_US
dc.subject
Sustainability management
en_US
dc.subject
Corporate Governance
en_US
dc.subject
Sustainability development
en_US
dc.subject.other
Negocis, administració i dret
en_US
dc.title
A holistic approach toward sustainability performance: the role of the human and financial factors
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
nourchams@iqs.url.edu
en_US
dc.contributor.director
García Blandón, Josep
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess