Reproductive behaviour, dominance and in vitro fertilisation in Senegalese sole (Solea senegalensis)

Author

González López, Wendy Ángela

Director

Duncan, Neil John

Date of defense

2020-07-30

ISBN

9788449095771

Pages

300 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Aqüicultura

Abstract

El llenguado senegalès (Solea senegalensis) és una espècie aqüícola emergent a Europa. No obstant això, el llenguado senegalès presenta una falla reproductiva, que es tradueix en la manca de reproducció fèrtil dels reproductors que van ser eclosionados i criats en captivitat. Tot i que els reproductors conreats produeixen gàmetes viables, la disfunció provoca la pèrdua de comportament reproductiu i de festeig en mascles cultivats i, per tant, els ous alliberats per les femelles no són fecundats. Actualment, la producció d'ous viables obté de criadors salvatges en captivitat, però la producció exclusiva d'ous de criadors salvatges no és sostenible a llarg termini. A més, l'anàlisi parental de les larves eclosionades dels criadors salvatges ha determinat que pocs criadors salvatges participen en la cria, el que va provocar una pèrdua de variabilitat genètica en les generacions posteriors. Per solucionar aquest problema hi ha dos enfocaments: aconseguir la cria espontània natural a criadors de cultiu com una solució a la disfunció comportamental en els mascles de cultiu o l'ús de fecundació artificial per evitar la disfunció conductual. Per tant, la present tesi s'ha centrat en: a) experiments per resoldre la disfunció en el comportament reproductiu dels criadors conreats, b) la influència de l'comportament de dominància en l'èxit reproductiu, c) mètodes per preservar la qualitat de l'esperma necessària per assolir l'èxit in vitro en els procediments de fecundació de l'llenguado senegalès i el peix llop clapejat (Anarhichas minor) id) determinar la proporció esperma-òvuls necessària per a la fecundació in vitro en llenguado senegalès.


El lenguado senegalés (Solea senegalensis) es una especie acuícola emergente en Europa. Sin embargo, el lenguado senegalés presenta una falla reproductiva, que se traduce en la falta de reproducción fértil de los reproductores que fueron eclosionados y criados en cautividad. Aunque los reproductores cultivados producen gametos viables, la disfunción provoca la pérdida de comportamiento reproductivo y de cortejo en machos cultivados y, por tanto, los huevos liberados por las hembras no son fecundados. Actualmente, la producción de huevos viables se obtiene de criadores salvajes en cautividad, pero la producción exclusiva de huevos de criadores salvajes no es sostenible a largo plazo. Además, el análisis parental de las larvas eclosionadas de los criadores salvajes ha determinado que pocos criadores salvajes participan en la cría, lo que provocó una pérdida de variabilidad genética en las generaciones posteriores. Para solucionar este problema hay dos enfoques: conseguir la cría espontánea natural a criadores de cultivo como una solución a la disfunción comportamental en los machos de cultivo o el uso de fecundación artificial para evitar la disfunción conductual. Por tanto, la presente tesis se ha centrado en: a) experimentos para resolver la disfunción en el comportamiento reproductivo de los criadores cultivados, b) la influencia del comportamiento de dominancia en el éxito reproductivo, c) métodos para preservar la calidad del esperma necesaria para alcanzar el éxito in vitro en los procedimientos de fecundación del lenguado senegalés y el pez lobo moteado (Anarhichas minor) y d) determinar la proporción esperma-óvulos necesaria para la fecundación in vitro en lenguado senegalés.


The Senegalese sole (Solea senegalensis) is an emerging aquaculture species in Europe. However, in captivity Senegalese sole present a reproductive failure, which results in the lack of fertile spawning from cultured breeders that were hatched and reared in captivity. Although the cultured breeders produce viable gametes, the dysfunction causes the loss of reproductive behaviour or courtship in cultured males and, therefore, the eggs released by females are not fertilized. However, viable egg production is obtained from wild breeders held in captivity, but the exclusive production of eggs from wild breeders is not sustainable in the long term. In addition, parental analysis of hatched larvae from wild breeders has determined that few wild breeders participate in spawning, which resulted in a loss of genetic variability in subsequent generations. Two approaches exist to solve this bottleneck: achieving natural spontaneous spawning in cultured breeders with a solution to the behavioural dysfunction in cultured males or the use of artificial fertilization to bypass the behavioural dysfunction. Therefore, the present thesis has been focused on: a) experiments to solve the dysfunction in the reproductive behaviour of cultured breeders, b) the influence of dominance behaviour on reproductive success, c) methods to preserve the sperm quality needed to achieve successful in vitro fertilisation procedures in Senegalese sole and Spotted wolffish (Anarhichas minor) and d) determine the sperm to egg ratio require for in vitro fertilisation in Senegalese sole.

Keywords

Reproducció; Reproducción; Reproduction; Comportament; Comportamiento; Behaviour; Llenguado; Lenguado; Sole

Subjects

639 - Hunting. Fishing. Fish breeding

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

wagl1de1.pdf

4.612Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)