Informal institutions and their influences on the family, the family business, and ethnic group: A macro-, meso-, and micro- context investigation

Author

Eze, Nonyelum Lina

Director

Parada Balderrama, Maria José

Codirector

Samara, Georges

Date of defense

2021-03-04

Pages

244 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Les influències de les institucions informals sobre la família, les empreses familiars i els grups ètnics són immenses a causa de la integració d'aquestes organitzacions en el seu context local, que és on s'originen la majoria de les institucions informals. Malgrat això, quan les institucions funcionen de manera eficaç, sovint suposem que són les regles formals les que condueixen els comportaments dels actors. Tot i això, les normes informals subjacents poden complementar, substituir o acomodar les institucions formals, o també competir-hi. Els estudis previs sobre institucions informals estan dispersos i fragmentats, i presenten les institucions informals com a ambigües. Aquesta tesi aporta llum sobre les institucions informals que configuren la família, les empreses familiars i els grups ètnics d'un país en vies de desenvolupament per produir resultats emprenedors. Una revisió sistemàtica dels materials publicats és un punt de partida vital, ja que permet comprendre i conciliar els estudis existents, i subratllar àrees en les quals falta investigació. La revisió dels materials publicats va seguida de dues investigacions qualitatives. El primer estudi qualitatiu se centra en la religió i les tradicions —institucions informals substitutives— per entendre com transmeten trets familiars i pràctiques empresarials que fomenten o dificulten l'emprenedoria transgeneracional. El segon estudi qualitatiu explora el procés mitjançant el qual un grup ètnic s'ancora en un sistema d'aprenentatge informal —una institució informal en competència— per fomentar la creació de valor intergeneracional i, el que és més important, la propagació de l'emprenedoria. En fer-ho, aquest treball ofereix diverses contribucions que amplien la comprensió teòrica en els contextos de l'empresa familiar, l'emprenedoria i un grup ètnic en un país en vies de desenvolupament. Els seus descobriments poden orientar els professionals i els responsables polítics.


Las influencias de las instituciones informales en la familia, las empresas de gestión familiar y el grupo étnico son inmensas debido al arraigo de estas organizaciones dentro de su contexto local, que es donde se originan la mayoría de dichas instituciones informales. A pesar de ello, cuando estas instituciones funcionan de manera eficaz, solemos asumir que son las reglas formales las que impulsan el comportamiento de los distintos protagonistas. Sin embargo, las normas informales subyacentes pueden complementar, sustituir, acomodar o competir con las instituciones formales. Los estudios anteriores sobre las instituciones informales están dispersos y fragmentados, y presentan a las instituciones informales con un carácter ambiguo. Esta tesis arroja luz sobre las instituciones informales que dan forma a la familia, las empresas de gestión familiar y el grupo étnico en un país en desarrollo a fin de producir resultados empresariales. Una revisión sistemática de la literatura existente es un punto de partida fundamental, ya que permite comprender y conciliar los estudios previos y subrayar las áreas en las que es necesaria una mayor investigación. A la revisión de esta literatura le siguen dos trabajos de investigación cualitativa. El primer estudio cualitativo se centra en la religión y las tradiciones (instituciones informales sustitutivas), para comprender cómo infunden aspectos familiares y prácticas comerciales que fomentan o dificultan el espíritu empresarial transgeneracional. El segundo estudio cualitativo explora el proceso por el cual un grupo étnico queda anclado a un sistema de aprendizaje informal (una institución informal competitiva) para fomentar la creación de valor intergeneracional y, lo que es más importante, la propagación del espíritu empresarial. Gracias a ello, este trabajo ofrece diversas contribuciones que amplían la comprensión teórica en los contextos de las empresas de gestión familiar, el espíritu empresarial y un grupo étnico determinado en un país en desarrollo. Sus conclusiones pueden servir de guía a profesionales y legisladores.


The influences of informal institutions on the family, family businesses, and the ethnic group are immense due to these organizations' embeddedness within their local context, which is where most informal institutions originate. Despite that, when institutions function effectively, we often assume that it is the formal rules that drive actors' behaviors. Yet the underlying informal norms may complement, substitute, accommodate, or compete with formal institutions. Previous studies on informal institutions are scattered and fragmented, and present informal institutions as ambiguous. This thesis sheds light on the informal institutions that shape the family, family businesses, and the ethnic group in a developing country to yield entrepreneurial outcomes. A systematic literature review is a vital starting point as it allows for understanding and reconciliation of existing studies and underscoring areas where research is lacking. The literature review is followed by two qualitative research pieces. The first qualitative study focuses on religion and traditions—substitutive informal institutions—to understand how they imbue family features and business practices that foster or hinder transgenerational entrepreneurship. The second qualitative study explores the process through which an ethnic group anchors on an informal apprenticeship system—a competing informal institution—to foster intergenerational value creation and, more importantly, entrepreneurship propagation. By doing so, this work offers several contributions that extend theoretical understanding in the contexts of the family business, entrepreneurship, and an ethnic group in a developing country. Its findings can guide practitioners and policymakers.

Keywords

Family business; Formal institutional voids; Entrepreneurship propagation; Transgenerational entrepreneurship; Family science; Informal apprenticeship system; Ethnic; Religion; Informal institutions; Traditions

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

Tesi_Nonyelum_Lina_Eze.pdf

3.872Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)