Holacracy and pluralistic bureaucracy: a longitudinal case study

Author

Ellinger, Eleunthia Wong

Director

Martí Lanuza, Ignasi

Codirector

Wayne Gregory, Robert

Date of defense

2021-04-09

Pages

197 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Aquesta tesi se centra en la tendència creixent d’organització plana i autogestió a l’organització post-burocràtica. Recentment, un sistema organitzatiu anomenat holacracy ha sorgit com un sistema organitzatiu menys jeràrquic però burocràtic. Mitjançant un estudi etnogràfic longitudinal, aquesta tesi examina empíricament com pot funcionar una organització que practica l'holacratia, per teoritzar el fenomen de l'organització post-burocràtica. A més, aquesta tesi investiga empíricament com es veuen afectats els directius que no estan amarrats per la conversió de l’organització a l’autogestió i, al seu torn, poden afectar l’organització. Finalment, aquesta tesi explora i conceptualitza la utilitat de la subjectivitat i la intimitat en l'enfocament investigador del fenomen nou. Aquesta tesi contribueix a la teoria de l’organització introduint un model de burocràcia pluralista, explicant com es pot conciliar l’autonomia i l’alineació dins d’una burocràcia plural en lloc de romandre en paradoxa. També analitza com el poder es relaciona amb la identitat a mesura que els administradors fan front a la pèrdua del seu estatus posicional sense perdre el lloc de treball en una transformació organitzativa a l'holacràcia. Finalment, aquesta tesi presenta una teorització primerenca sobre el concepte d’intimitat hermenèutica, oferint un enfocament metodològic matisat per navegar entre la relació i el jo per produir investigacions d’alta qualitat.


Esta tesis se centra en la tendencia ascendente de la organización plana y la autogestión en la organización posburocrática. Recientemente, ha surgido un sistema organizativo llamado holacracia como un sistema organizativo menos jerárquico pero burocrático. Mediante un estudio etnográfico longitudinal, esta tesis examina empíricamente cómo es capaz de funcionar una organización que practica la holacracia, para teorizar el fenómeno de la organización posburocrática. Además, esta tesis investiga empíricamente cómo se ven afectados los gerentes desanimados por la conversión de la organización a la autogestión y, a su vez, pueden afectar a la organización. Finalmente, esta tesis explora y conceptualiza la utilidad de la subjetividad y la intimidad en el enfoque de investigación del fenómeno novedoso. Esta tesis contribuye a la teoría organizacional al introducir un modelo de burocracia pluralista, explicando cómo la autonomía y el alineamiento dentro de una burocracia pluralista pueden reconciliarse en lugar de permanecer en la paradoja. También analiza cómo el poder se relaciona con la identidad cuando los gerentes enfrentan la pérdida de su estatus posicional sin perder sus puestos de trabajo en una transformación organizacional en holacracia. Finalmente, esta tesis presenta una teorización temprana sobre el concepto de intimidad hermenéutica, al ofrecer un enfoque metodológico matizado para navegar la relación y el yo para producir una investigación de alta calidad.


This thesis focuses on the rising trend of flat organization and self-management in the post-bureaucratic organization. Recently, an organizational system called holacracy has emerged as a less hierarchical yet bureaucratic organizational system. Through longitudinal ethnographic study, this thesis empirically examines how an organization practicing holacracy is able to function, in order to theorize the phenomenon of post-bureaucratic organization. Additionally, this thesis empirically investigates how managers unmoored by the organization’s conversion to self-management are affected and in turn may affect the organization. Finally, this thesis explores and conceptualizes the usefulness of subjectivity and intimacy in the research approach of novel phenomenon. This thesis contributes to organizational theory by introducing a model of pluralistic bureaucracy, explaining how autonomy and alignment within a pluralistic bureaucracy can be reconciled rather than remaining in paradox. It also analyzes how power relates to identity as managers cope with losing their positional status without losing their jobs in an organizational transformation to holacracy. Finally, this thesis presents early theorization on the concept of hermeneutic intimacy, by offering a nuanced methodological approach for navigating relationship and self to produce high-quality research.

Keywords

Holacracy; Self-management; Ethnography; Bureaucracy; Post-bureaucracy

Subjects

3 - Social Sciences; 39 - Ethnology. Ethnography. Folklore

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

Tesi_Eleunthia_Wong_Ellinger.pdf

4.085Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)