Entornos personales de aprendizaje en el desarrollo profesional de los profesores universitarios

Author

Gelabert Caparrós, Juana María

Director

Salinas Ibáñez, Jesús

Date of defense

2019-07-25

Pages

582 p.



Abstract

[cat] La finalitat de la recerca és arribar a definir que són els Entorns Personals d'Aprenentatge i les seves possibilitats en la societat actual. Per a això ens centrarem en conèixer el procés de construcció de cada un dels PLE dels professors universitaris, fet que ens ajudarà a comprendre les estratègies personals i docents emprades, al mateix temps que ens dóna pistes de la projecció futura que pot donar-se en el camp de l'e-learning. Per això considerem imprescindible esbrinar l'organització actual del PLE del professorat, mitjançant la recollida d'informació a través de qüestionaris en profunditat amb la seva anàlisi i posterior construcció del mapa conceptual, per representar el PLE i finalment poder dur a terme una anàlisi del mateix


[spa] La finalidad de la investigación es llegar a definir que son los Entornos Personales de Aprendizaje y sus posibilidades en la sociedad actual. Para ello nos centraremos en conocer el proceso de construcción de cada uno de los PLE de los profesores universitarios, hecho que nos ayudará a comprender las estrategias personales y docentes empleadas, al mismo tiempo que nos da pistas de la proyección futura que puede darse en el campo del e-learning. Para ello consideramos imprescindible averiguar la organización actual del PLE del profesorado, mediante la recogida de información a través de cuestionarios en profundidad con su análisis y posterior construcción del mapa conceptual, para representar el PLE y finalmente poder llevar a cabo un análisis del mismo


[eng] The purpose of the research is to define what are the Personal Learning Environments and their possibilities in today's society. For this we will focus on knowing the process of construction of each of the PLE of university professors, a fact that will help us to understand the personal and teaching strategies used, at the same time that gives us clues of the future projection that can occur in the field of e-learning. For this we consider essential to find out the current organization of the teachers' PLE, by collecting information through in-depth questionnaires with their analysis and subsequent construction of the conceptual map, to represent the PLE and finally to be able to carry out an analysis of it.

Keywords

EV (Entorno Virtual); EVEA (Entornos virtuales de Enseñanza-aprendizaje); PLE (Entornos personales de aprendizaje); PLN (Red Personal de Aprendizaje)

Subjects

37 - Education; 371 - Education and teaching organization and management

Knowledge Area

Gestió de continguts i de coneixement

Documents

tjmgc1de1.pdf

7.080Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)