dc.contributor
Universitat de Barcelona. Facultat de Dret
dc.contributor.author
Montemayor Delgado, Iván
dc.date.accessioned
2021-05-06T10:47:17Z
dc.date.available
2021-05-06T10:47:17Z
dc.date.issued
2021-02-12
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/671549
dc.description
Programa de Doctorat en Dret i Ciències Polítiques
dc.description.abstract
El objetivo de esta investigación es analizar la precariedad laboral desde la perspectiva del daño social y la Criminología Crítica, en el estado español, desde la Transición hasta la actualidad.
Se centra en de qué manera el cambio estructural que supone el paso a una sociedad posfordista y la irrupción de nuevo sujeto sociopolítico (que se denomina precariado) afecta a las necesidades humanas. Se realiza una genealogía de la precariedad y un análisis de daños económicos, psicológicos y físicos. Finalmente, se reflexiona sobre el papel del Derecho Penal Laboral y cómo abolir la precariedad laboral.
dc.description.abstract
L’objectiu d’aquesta recerca és analitzar la precarietat laboral des de la perspectiva del dany social i la Criminologia Crítica, a l’estat espanyol, des de la Transició fins a l’actualitat.
Es centra a de quina manera el canvi estructural que suposa el pas a una societat posfordista i la irrupció d’un nou subjecte sociopolític (que es denomina precariat) afecta a les necessitats humanes. Es realitza una genealogia de la precarietat i una anàlisi dels danys econòmics, psicològics i físics. Finalment, es reflexiona sobre el paper que exerceix el Dret Penal Laboral i com abolir la precarietat laboral.
dc.description.abstract
The objective of this research is to analyse labour precariousness from the social harm and Critical Criminology perspective, in Spanish State, since Transition to the present.
The focus is on how the structural change that implies the transition to a Post-Fordist society and the irruption of a new socio-political subject (call precariat) affects the human needs. A genealogy of precariousness is realized and economic, psychologic and physic harms are analysed. Finally, we reflect on the role played by Labor Criminal Law and how to abolish job insecurity.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Economia d'empresa
dc.subject
Economía de empresa
dc.subject
Managerial economics
dc.subject
Public corporations
dc.subject
Economia de la informació
dc.subject
Economía de la información
dc.subject
Knowledge economy
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
dc.title
Criminología de la Precariedad: Daño social contra los trabajadores en el Estado Español
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Rivera Beiras, Iñaki
dc.contributor.tutor
Rivera Beiras, Iñaki
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess