El principio de proporcionalidad en el derecho international económico

Author

Reyes Sarmiento, Lina Marcela

Director

Forteau, Mathias

Codirector

Franch, Marta

Date of defense

2021-02-15

Pages

510 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Seguretat Humana i Dret Global

Abstract

El principi de proporcionalitat ha tingut un recent reconeixement exprés, en els tractats i acords sobre comerç i inversions internacionals amb l’Estat. No obstant això, són pocs els estudis que es concentren en la naturalesa jurídica, contingut, abast i funcions d’aquest principi, en el dret internacional econòmic. La present tesi planteja una anàlisi detallada i actualitzat sobre el tema.


El principio de proporcionalidad ha tenido un reciente reconocimiento expreso, en los tratados y acuerdos sobre comercio e inversiones internacionales con el Estado. Sin embargo, son pocos los estudios que se concentran en la naturaleza jurídica, contenido, alcance y funciones de este principio, en el derecho internacional económico. La presente tesis plantea un análisis detallado y actualizado sobre el tema.


The principle of proportionality has had a recent express recognition in international trade and investment treaties and agreements with the State. However, few studies focus on the legal nature, content, scope and functions of this principle in international economic law. This thesis presents a detailed and updated analysis on the subject.

Keywords

Principi de proporcionalitat; Principio de proporcionalidad; Principle of proportionality; Dret de l'OMC; Derecho de la OMC; Wto'S Law; Dret inversions internacionals; Derecho de las inversiones internacionales; International investment law

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

lmrs1de1.pdf

4.811Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)