El pintor Francesc d'Assís Galí: nova visió pedagògica de l'ensenyament artístic

Author

Masip i Boladeras, Roser

Director

Ruiz Ortega, Manuel, 1951-

Date of defense

1994-12-15

Pages

950 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Dibuix

Abstract

Raonar la gènesi i el plantejament d’aquest treball equival a cercar els origens de l'actual ensenyament artístic a casa nostra. Hem centrat el nostre estudi en Francesc d’A. Galí com a cabdal pedagog que instaura a Catalunya, a començaments de segle, els principals caràcters que donaran a I’ensenyança de l'art, i molt concretament del dibuix, els trets de modernitat i actualització d’unes matèries I’aprenentatge de les quals, era basat des de feia anys per metodes rígids i encorsetats. Respon també a la necessitat de suplir mancances. L’estudi de Galí pot representar una aportació a la pedagogia artística actual. La vasta obra que va realitzar requeria una investigació a tons, pacient i minuciosa. Coneixíem I’existència d’alguna petita síntesi, però en cap cas no dibuxaven, ni de molt, l'amplitud de la seva tasca. Per a I’ordenació del contingut de la tesi ens hem basat en la biografia del personatge com a fil conductor, inseparable del devenir històric que condiciona la seva activitat. Per procedir d’una manera organitzada hem dividit el cos de la tesi en cinc capítols que detallen el contingut, que de manera general acabem d’explicar. A més un apèndix adjunt inclou tota la documentació, en gran part inèdita, en la qual ens hem basat. Està ordenat cronològicament i seguint I’ordre dels capítols.

Keywords

Galí, Francesc d'Assís, 1880-1965; Ensenyament de l'art; Enseñanza del arte; Art education; Història de l'educació; Historia de la educación; History of education; Segle XX; Catalunya; Cataluña; Catalonia

Subjects

7 - the arts. Recreation. Entertainment. Sport; 37 - Education

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

01.RMB_1de4.pdf

19.76Mb

02.RMB_2de4.pdf

18.00Mb

03.RMB_3de4.pdf

20.70Mb

04.RMB_4de4.pdf

22.49Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)