The organisation of the boundary spanning government affairs units

Author

Pereda Macias, Asier

Director

Mendoza Mayordomo, Xavier

Codirector

Barron, Andrew Kenneth

Date of defense

2021-07-13

Pages

153 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Malgrat la importància estratègica de l’activitat política corporativa (APC) i els esforços realitzats per a estudiar les seves diferents característiques, hi ha pocs estudis sobre com poden les empreses organitzar i gestionar les seves unitats d’assumptes governamentals (AG) d’una manera més efectiva. Aquesta tesi tracta de contribuir a millorar la comprensió d’aquesta important àrea de l’APC. En concret, aquesta tesi es centra en explorar com les empreses poden dissenyar les seves unitats d’AG de forma que puguin millorar la seva capacitat de processar informació. Amb aquesta finalitat, s’ha utilitzat la metodologia de l’estudi de cas. El focus d’anàlisi és la unitat d’AG de les grans empreses i les seves activitats de tractament de la informació. Aquesta unitat canalitza el flux d’informació entre les unitats de negoci internes de l’empresa i el seu entorn polític exterior. Basant-se en la teoria de disseny organitzatiu, aquesta tesi mostra els antecedents organitzatius de l’APC. Finalment, aquesta tesi mostra als professionals un conjunt de mecanismes organitzatius, complementaris entre si, que poden utilitzar les unitats d’AG per a millorar la seva capacitat de gestionar la informació política.


A pesar de la importancia estratégica de la actividad política corporativa (APC) y de los esfuerzos realizados para estudiar sus diferentes características, hay pocos estudios sobre cómo las empresas pueden organizar y gestionar sus unidades de asuntos gubernamentales (AG) de una manera más efectiva. Esta tesis trata de contribuir a mejorar la comprensión sobre este importante aspecto de la APC. En concreto, esta tesis se centra en explorar cómo las empresas pueden diseñar sus unidades de AG de manera que puedan mejorar su capacidad de procesar información. Con este objetivo, se ha empleado la metodología del estudio de caso. El foco de análisis es la unidad de AG de las grandes empresas y sus actividades de tratamiento de la información. Esta unidad canaliza el flujo de información entre las unidades de negocio internas de la empresa y su entorno político exterior. Basándose en la teoría de diseño organizativo, esta tesis muestra los antecedentes organizativos de la APC. Finalmente, esta tesis muestra a los profesionales un conjunto de mecanismos organizativos, complementarios entre sí, que pueden emplear las unidades de AG para mejorar su capacidad de gestionar la información política.


Despite the strategic importance of firms’ corporate political activity (CPA) and the efforts to study its different aspects, little has been researched about how firms can organise and manage their government affairs (GA) units more effectively. This thesis seeks to shed further light into this relevant aspect of CPA. Specifically, the focus of this thesis is on exploring how firms can design their GA units in ways to improve their ability to perform their information processing activities. To this end, this thesis relies on the case study methodology. The empirical focus is the GA unit working in large firms and its information processing activities as a boundary-spanning unit. This unit mediates the flow of information between its external political environment and the firms’ internal business units. Drawing on organisational design theory, this thesis contributes to CPA scholarship by exposing organisational antecedents of CPA. Ultimately, this thesis offers practitioners a set of mutually-reinforcing organizational mechanisms that can be put in place to improve the ability of their GA units to manage political information.

Keywords

Strategy; Organisation design; Information-processing capacity; Boundary-spanning units; Government affairs units

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

Tesi_Asier_Pereda.pdf

2.029Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)