Streamlining the Access to Metal Carbenes through Aromative Decarbenations

Author

Mato Gómez, Mauro

Director

Echavarren Pablos, Antonio Maria

Date of defense

2021-07-22

Pages

329 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

Els carbens metál·lics son una classe fonamental d'intermedis organometál·lics que mostren patrons de reactivitat únics. Degut a les limitacions que presenten la majoria deis precursors deis carbens metál·lics establerts, proposem l'ús de precursors de carbens basats en el concepte de la descarbenació aromativa o la reacció de retro-Buchner. En presencia de complexes cationics d'or(I), cicloheptatriens 7-substituits participen en una reacció de descarbenació o reacció de retro-Buchner, generan! carbens d'or(I) després d'alliberar una molécula de benze. Hem estés aquest concepte per al desenvolupament de nous precursors de carbens basat en el despreniment de diferents molecules aromátiques o poliaromátiques, mitjan9ant catálisis de diferents metalls a banda de l'or.


Los carbenos metálicos son una clase fundamental de intermedios organometálicos que muestran patrones de reactividad únicos. Debido a las limitaciones que presentan la mayoría de los precursores de carbenos, proponemos el uso de precursores basados en el concepto de descarbenación aromativa, o reacción de retro-Buchner. En presencia de complejos catiónicos de oro(I), los cicloheptatrienos 7-substituídos participan en un proceso de descarbenación (o reacción de retro-Buchner) en el que se genera un carbeno tras la liberación de una molécula de benceno. Hemos extendido este concepto para el diseño de nuevos precursores de carbenos, basados en la liberación de diferentes moléculas aromáticas o poliaromáticas


Metal carbenes are a fundamental type of organometallic intermediates which display very unique reactivity patterns. Due to the limitations presented by most of the stablished metal-carbene precursors, we propose the use of alternative carbene sources based on the concept of aromative decarbenation, or retro-Buchner reaction. In the presence of cationic gold(I) complexes, 7-subtituted cycloheptatrienes can undergo a decarbenation or retro-Buchner reaction, generating gold(I) carbenes upon release of a molecule of benzene. We have extended this concept for the development of new and more reactive carbene precursors, based on the release of different aromatic or polyaromatic molecules, through catalysis of metals other than gold.

Keywords

Carbens; Catàlisi metàl·lica; síntesi orgànica; carbenos; catálisis metálica; síntesis orgánica; carbenes; metal catalysis; organic synthesis

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències

Documents

PhDThesis_MauroMato.pdf

19.38Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)