Low-Molecular Weight Molecules as Selective Contacts for Perovskite Solar Cells

Author

Aktaş, Ece

Director

Palomares Gil, Emilio J.

Date of defense

2021-09-28

Pages

352 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

La tecnologia fotovoltaica és una de les fonts d'energia neta i renovable més prometedores per reduir l'impacte ambiental dels combustibles fòssils en les últimes dècades. en aquest context, les perovskites són un material que ha atret recentment una atenció important a causa de la seva capacitat per aconseguir eficiències de conversió molt elevades. Les capes de càrrega selectiva juguen un paper crucial en el ràpid augment del rendiment del dispositiu i en l'estabilitat de les cel·les solars de perovskita. Recentment, l'aplicació de mono-capes auto-assemblades formades per molècules orgàniques que funcionen com a capes selectives de càrrega en cel·les solars de perovskita ha atret una gran atenció a causa d'avantatges com la rendibilitat, l'estabilitat i l'absència d'additius. L'objectiu d'aquesta tesi és el disseny i la síntesi de noves molècules que formen mono-capes auto-assemblades que funcionin com a capes selectives de forats en cel·les solars de perovskita per aconseguir una eficiència de conversió d'alta d'energia i una vida d'envelliment d'alt rendiment feta a mida.


La tecnología fotovoltaica es una de las fuentes de energía limpia y renovable más prometedoras para reducir el impacto ambiental de los combustibles fósiles en las últimas décadas. en este contexto, las *perovskites son un material que ha atraído recientemente una atención importante a causa de su capacidad para conseguir eficiencias de conversión muy elevadas. Las capas de carga selectiva juegan un papel crucial en el rápido aumento del rendimiento del dispositivo y en la estabilidad de las celdas solares de *perovskita. Recientemente, la aplicación de *mono-capes auto-asemejadas formadas por moléculas orgánicas que funcionan como capas selectivas de carga en celdas solares de *perovskita ha atraído una gran atención a causa de ventajas como la rentabilidad, la estabilidad y la ausencia de aditivos. El objetivo de esta tesis es el diseño y la síntesis de nuevas moléculas que forman *mono-capes auto-asemejadas que funcionen como capas selectivas de agujeros en celdas solares de *perovskita para conseguir una eficiencia de conversión de alta de energía y una vida de envejecimiento de alto rendimiento hecha a medida.


Photovoltaic technology is one of the most promising clean and renewable energy sources to reduce the environmental impact of fossil fuels in recent decades. In this context, perovskites are a material that has recently attracted significant attention due to their ability to achieve very high conversion efficiencys. Selective charge layers play a crucial role in rapidly increasing device performance and in the stability of perovskite solar cells. Recently, the application of self-assembly mono-caps made up of organic molecules that function as selective layers of charge in solar perovskite cells has attracted great attention due to advantages such as profitability, stability and the absence of additives. The goal of this thesis is the design and synthesis of new molecules that form self-assembly mono-layers that function as selective layers of holes in solar perovskite cells to achieve high-energy conversion efficiency and a high-performance aging life tailored to size.

Keywords

Transportadors de buits; Cel·les solars de perovskita; Transportadores de huecos; Celdas solares de perovskita; Hole transporting materials; Perovskite Solar Cells

Subjects

544 - Physical chemistry; 547 - Organic chemistry; 6 - Applied Sciences. Medicine. Technology; 621.3 Electrical engineering

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI Ece Aktaş.pdf

15.33Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)