Fórmules de tractament en català medieval

Author

Montagut Barbarà, Maria Mercè

Director

Badia i Margarit, Antoni M. (Antoni Maria), 1920-2014

Date of defense

1979-01-01

Pages

266 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Filologia

Abstract

La lectura d'un treball sobre fórmules de tractament en portuguès antic ens va fer pensar en la possibilitat de fer un treball semblant en català. Aquesta idea ens va portar a redactar ja a l'any 1972 una tesi de llicenciatura sobre aquest tema dirigida pel Dr. Joan Veny i Clar. A partir d'aquell treball, i després de consultar noves fonts i buidar nous textos, hem arribat a l'elaboració de la present tesi doctoral, aquesta vegada sota la direcció del Dr. Antoni Badia i Margarit. El treball portuguès que ha estat el motor del nostre és, "Formulas de tratamento no portuguès arcaico" , de Marilina dos Santos LUZ , publicat a la "Revista Portuguesa de Filologia", vols. VII, 1956, VIII, 1957 i IX, 1953-1959. EI nostre treball està centrat en els segles XIII, XIV, XV i XVI, si bé la quantitat de material recollit del segle XVI és molt més reduïda que la que es refereix als altres segles estudiats.

Keywords

Català antic; Catalán antiguo; Old catalan; Terminologia; Terminología; Terminology; Etnolingüística; Ethnolinguistics; Fórmules de tractament; Fórmulas de tratamiento; Forms of address; Segle XIII-segle XVI

Subjects

81 - Linguistics and languages

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

MMB_TESI.pdf

25.01Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)