Universitat Ramon Llull. Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna
Aquesta tesi investiga com la Classe Invertida (CI) pot utilitzar-se amb exit per ensenyar angles com a !lengua addicional (ALA) a la universitat. Tot i que estudis recents sobre la CI han investigat la seva eficacia pel que fa a les habilitats de lectura i escriptura, es requereix d'un major enfocament en les habilitats d'escolta i parla. La principal troballa d'aquest estudi mostra que la CI és particularment efectiva per millorar les habilitats d'expressió oral deis estudiants. □'aquesta manera, aquest estudi contribueix significativament a comprendre millor la CI. El capítol 1 descriu els fonaments pedagogics de la CI, explora definicions i controversies al voltant de la CI. El capítol 2 mostra com la introducció de la tecnologia i els nous enfocaments d'ensenyament com la CI poden abordar la necessitat de flexibilitat, pensament crític, creativitat, col·laboració i comunicació deis estudiants. El capital 3 presenta la pregunta principal d'aquest estudi: com es pot utilitzar la CI amb exit per ensenyar ALA a la universitat? Aixo porta a dues preguntes subsidiaries: com la CI pot ser beneficiosa per millorar !'escolta i parla en ALA?, i com perceben la CI els estudiants? Per respondre a aquestes preguntes, es compara un grup d'estudi en una CI i un grup de control en una classe no invertida. Segons les troballes, el grup d'estudi mostra una petita millora, no estadísticament significativa, sobre el grup de control en les proves de comprensió auditiva realitzades abans i després del curs. No obstant aixo, el grup d'estudi sí que obté millors resultats que el grup de control en les proves de comprensió auditiva a meitat de curs. La troballa més important revela una millora significativa en les habilitats orals deis estudiants en el grup d'estudi. Aixo pot atribuir-se a l'ús de la CI. Al permetre que les activitats de comprensió auditiva ocorreguessin fora de l'aula, es va dedicar més temps a les activitats orals a l'aula. L'estudi també mostra comentaris molt positius sobre la CI per a la practica i aprenentatge de ALA. El capítol 4, resumeix les troballes clau, mostra certes limitacions i propasa estendre aquest enfocament de la CI al disseny universal per a programes d'aprenentatge.
Esta tesis investiga cómo la Clase Invertida (CI) puede utilizarse con éxito para enseñar inglés como lengua adicional (ILA) en la universidad. Recientes estudios sobre la CI muestran sus beneficios en habilidades como la lectura y la escritura. Pero, otras habilidades como escuchar y hablar requieren también atención. El principal hallazgo de este estudio muestra que la CI es particularmente efectiva para mejorar las habilidades de expresión oral de los estudiantes. De esta forma, este estudio contribuye significativamente a comprender mejor la CI. El capítulo 1 describe los fundamentos pedagógicos de la CI, explora definiciones y controversias acerca de la CI. El capítulo 2 muestra cómo la introducción de la tecnología y los nuevos enfoques de enseñanza como la CI pueden abordar la necesidad de flexibilidad, pensamiento crítico, creatividad, colaboración y comunicación de los estudiantes. El capítulo 3 presenta la pregunta principal de este estudio: ¿Cómo se puede utilizar con éxito la CI para enseñar ILA en la universidad? Esto conlleva dos preguntas subsidiarias: ¿ Cómo la CI puede ser beneficiosa para mejorar las habilidades de escuchar y hablar en ILA?, y ¿Cómo perciben los estudiantes la CI? Para responder a estas preguntas, se compara un grupo de estudio en una CI y un grupo de control en una clase no invertida. Según los hallazgos, el grupo de estudio muestra una pequeña mejora, no estadísticamente significativa, sobre el grupo de control en las pruebas de comprensión auditiva realizadas antes y después del curso. Sin embargo, sí obtuvieron mejores resultados que el grupo de control en las pruebas de comprensión auditiva a mitad de curso. El hallazgo más importante revela una mejora significativa en las habilidades orales de los estudiantes el grupo de estudio atribuible al uso de la CI. Al permitir que las actividades de comprensión auditiva ocurrieran fuera del aula, se dedicó más tiempo a las actividades orales en el aula. El estudio muestra comentarios positivos acerca de la CI para la práctica y aprendizaje de ILA. El capítulo 4, resume los hallazgos clave, muestra ciertas limitaciones y propone extender este enfoque de la CI al diseño universal para programas de aprendizaje.
This thesis investigates how the Flipped Classroom (FC) can be successfully used to teach English as an Additional Language (EAL) in higher education. While recent scholarship on the FC has investigated the effectiveness of the FC with regard to reading and writing skills, a greater focus on listening and speaking skills is required. The main findings of this study show that the FC can be particularly effective at improving students' speaking skills, and thus makes a significant contribution to our understanding of how the FC works. In Chapter 1, 1 describe the pedagogical foundations of the FC, explore definitions and controversies surrounding the FC, flipped learning and the concept of flipped mastery. Chapter 2 describes how the introduction of technology and new teaching approaches such as the FC has emerged to address students' need for flexibility, critica! thinking, creativity, collaboration and communication. In Chapter 3, 1 present the main research question: How can the FC be successfully used to teach EAL at university? This leads to' two subsidiary questions: How can a FC approach be beneficia! for listening and speaking skills? and How do students perceive the FC? To answer these questions a FC study group and a non-flipped control group are compared. The findings show that the study group exhibited a small but not statistically significant improvement over the control group in pre- and postcourse listening tests but it obtained better results than the control group in mid-course tests. The most important finding revealed that in pre- and post-course speaking tests, there was a significant improvement in the FC students' oral skills. This improvement seems to be attributable to the greater amount of time dedicated to speaking activities in class as a result of listening activities being completed off campus. The findings also show positive feedback from students regarding the usefulness of the FC as a means to progress in their learning of English. In addition to summarizing key findings in Chapter 4, 1 also recognize certain limitations of the study and propose extending this FC approach to universal design for learning programmes (UDL).
Aula invertida; Flipped classroom; Clase invertida; Ensenyament; Enseñanza; Teaching; Parlar i escoltar; Speaking and listening; Hablar y escuchar
37 – Education. Training. Leisure time; 378 - Higher education. Universities
Educació
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.