Breviari d’amor: text, còdex, obra

Author

Capdevila Arrizabalaga, Irene

Director

Beltrán, Vicente, 1948-

Soriano, Lourdes

Tutor

Losada, Elena, 1958-

Date of defense

2022-05-30

Pages

231 p.Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Filologia

Abstract

L’objectiu principal de la present recerca és aproximar-se a l’obra de Matfre Ermengaud, Breviari d’amor (s. XIII), a partir del conjunt de la seva tradició romànica: occitana, catalana i castellana. S’utilitza el mètode de la lectura coetània per a analitzar de manera exhaustiva el cercle d’emissió, la tradició manuscrita i la seva recepció. Les conclusions obtingudes esdevenen una síntesi de l’estat actual de la investigació i volen servir com a punt de partida per a futures contribucions.


The main objective of this investigation is to approach Matfre Ermengaud’s work, Breviari d’amor (13th century), from the point of view of its Romance textual tradition in Occitan, Catalan and Castilian languages. The “coetaneous reading” theory is the methodology employed to exhaustively analyse the circle of emission of the literary work, its manuscript tradition, diffusion and reception. The conclusions reached so far are a critical synthesis of the current state of research, which is intended to serve as a starting point for future contributions.

Keywords

Literatura romànica; Literatura románica; Romance-language literature; Literatura catalana; Catalan literature; Literatura occitana; Occitan literatture; Literatura castellana; Castilian literature; Codicologia; Codicología; Codicology; Llibres i lectura; Libros y lectura; Books and reading

Subjects

82 - Literatura

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Note

Programa de Doctorat en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals

Documents

ICA_TESI.pdf

2.490Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)