La novel·la criminal a les darreries del segle XX: La Negra (1986-1998), el creixement i consolidació d'un gènere en català

dc.contributor
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Comunicació
dc.contributor.author
Solanich Sanglas, Irene
dc.date.accessioned
2023-02-20T10:55:43Z
dc.date.issued
2023-02-06
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/687716
dc.description.abstract
A mitjans dels anys 80, Edicions de La Magrana, amb Carles-Jordi Guardiola al capdavant, i aprofitant la celebració dels 10 anys de l’editorial, inaugura la col·lecció La Negra, inicialment dirigida per Àlex Broch i, més tard, per Jaume Fuster. La Negra (1986-1998) suposa una nova addició dins el panorama editorial en clau de gènere criminal. El seu catàleg es divideix en dos grans objectius: per una banda, publicar autors europeus traduïts al català i, per l’altra, incloure autors catalans que conreïn el gènere. La col·lecció aconsegueix consolidar aquest tipus de literatura, ja que ofereix un catàleg molt divers als lectors i un aparador als escriptors. La Negra acaba publicant 62 títols de diferents autors al llarg dels 13 anys de vida i es converteix la primera col·lecció especialitzada que inclou deliberadament autors catalans, però també autores.
ca
dc.description.abstract
In the mid-1980s, Edicions de La Magrana, headed by Carles-Jordi Guardiola, and taking advantage of the publisher's 10-year celebration, inaugurated La Negra collection, initially directed by Àlex Broch and later by Jaume Fuster. La Negra (1986-1998) is a new addition to the editorial scene in terms of hard-boiled and soft-boiled literature. Its catalogue is divided into two main objectives: on the one hand, to publish European authors translated into Catalan and, on the other, to include Catalan authors who cultivate the genre. The collection manages to consolidate this type of literature, since it offers a very diverse catalogue to readers and a place to publish for writers. La Negra ends up publishing 62 titles by different authors throughout its 13 years of life and becomes the first specialized collection that deliberately includes Catalan authors, but also female authors.
ca
dc.format.extent
492 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Novel·la criminal
ca
dc.subject
Novel·la negra
ca
dc.subject
Novel·la policíaca
ca
dc.subject
La Negra
ca
dc.subject
Edicions de La Magrana
ca
dc.subject.other
Literatura
ca
dc.title
La novel·la criminal a les darreries del segle XX: La Negra (1986-1998), el creixement i consolidació d'un gènere en català
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
82
ca
dc.contributor.director
Julio, María Teresa
dc.contributor.codirector
Pinyol i Torrents, Ramon
dc.embargo.terms
12 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2024-02-06T01:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Traducció, Gènere i Estudis Culturals
ca


Documents

This document contains embargoed files until 2024-02-06

This item appears in the following Collection(s)