How to to improve interpersonal communication within an affectionate relationship?

Author

Rharouity, Soukaina

Director

Roca Girona, Jordi

Date of defense

2023-10-20

Pages

291 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social

Abstract

Aquest estudi tracta sobre la importància de la comunicació interpersonal per a les persones en una relació afectuosa. La manca de comunicació pot ser motiu de conflicte. La metodologia ha estat tant quantitativa com qualitativa amb l'ús de 26 qüestionaris a estudiants de la URV, 3 entrevistes a estudiants de la URV i 7 entrevistes a persones del Canadà parlant de les seves relacions o la seva ruptura anterior. . El resultat va trobar que les bones habilitats d'escolta i comunicació després de la seva manca són molt importants per a una relació duradora, ja que faltava entre la parella que va tenir una ruptura. També va resultar tenir importància el fet de passar una bona qualitat de temps junts i compartir activitats similars. El telèfon i els missatges de text han estat utilitzats per la parella quan està lluny de cadascun o per parlar de determinats temes. No obstant això, la comunicació cara a cara segueix sent la manera més eficaç. L'estudi ha posat èmfasi en la importància de parlar dels sentiments i compartir emocions, ja que la manca d'aquesta ha provocat una ruptura d'alguna parella. Les emocions negatives com la ira s'han gestionat principalment mitjançant la comunicació entre moltes parelles. L'estudi destaca la capacitat d'expressar pensaments de manera eficaç alhora que té en compte les necessitats i preferències de cada membre de la parella . També era la importància de la comprensió per mantenir una relació harmònica. El resultat va trobar que són moltes parelles amb llengua materna diferent que encara estan juntes en comparació amb algunes que tenien la mateixa llengua materna i van tenir una ruptura. Finalment, moltes parelles que encara estan juntes van trobar que la diferència de cultura era manejable. Juntament amb el fet que són parella que tenien la mateixa cultura i van tenir una ruptura. Aquesta investigació també ha demostrat que la diferència entre les parelles pot ajudar a tenir una relació forta.


Este estudio trata sobre la importancia de la comunicación interpersonal para las personas en una relación afectiva. Ya que la falta de comunicación puede ser motivo de conflicto. La metodología ha sido tanto cuantitativa como cualitativa con el uso de 26 cuestionarios a estudiantes de la URV, 3 entrevistas a estudiantes de la URV y 7 entrevistas a personas de Canadá hablando de sus relaciones o de su ruptura anterior. . El resultado encontró que una buena capacidad de escucha y comunicación después de la falta de ella es muy importante para una relación duradera, ya que faltaba entre la pareja que tuvo una ruptura. También fue la importancia de pasar una buena calidad de tiempo juntos y compartir actividades similares. La pareja ha utilizado el teléfono y los mensajes de texto cuando estaban lejos de cada uno o para discutir ciertos temas. Sin embargo, la comunicación cara a cara sigue siendo la vía más eficaz. El estudio ha destacado la importancia de hablar de sentimientos y compartir emociones, ya que su falta ha provocado la ruptura de alguna pareja. Las emociones negativas como la ira se han manejado principalmente a través de la comunicación entre muchas parejas. El estudio destaca la capacidad de expresar pensamientos de manera efectiva al mismo tiempo que considera las necesidades y preferencias de cada miembro de la pareja. También fue la importancia de la comprensión para mantener una relación armoniosa. El resultado encontró que hay muchas parejas con diferente lengua materna que todavía están juntas en comparación con algunas que tenían la misma lengua materna y tuvieron una ruptura. Finalmente, muchas parejas que todavía están juntas descubrieron que la diferencia de cultura era manejable. Junto con el hecho de que parejas que tenian una misma cultura tuvieron una ruptura. Esta investigación también ha demostrado que la diferencia entre los miembros de una pareja puede ayudar a tener una relación sólida.


This study is about the importance of interpersonal communication for people in an affectionate relationship. Since a lack of communication can be a reason for conflict. The methodology has been both quantitative and qualitative with the use of 26 questionnaires to URV students, 3 interviews to URV students and 7 interviews to people from Canada talking about their relationships or their previous breakup. The result found that good listening skills and communication after a lack of it are very important for a lasting relationship since it was lacking among the couple who had a breakup. They was also the importance of spending a good quality of time together along with sharing similar activities. The phone and texting has been used by couple when being away from each or to discuss certain topics. However face-to-face communication remains the most effective way.The study has emphasized the importance of talking about feelings and sharing emotions since a lack of it has caused a breakup for some couple. The negative emotions like anger has been handled mostly through communication among many couple. The study highlights the ability to effectively express thoughts while also considering the needs and preferences of each partner. They was also the importance of understanding to maintain an harmonious relationship. The result found that they are many couple with different mother tongue who are still together in comparison to some who had the same mother tongue and had a breakup. Finally many couple who are still together found that the difference of culture was manageable. Along with the fact that they are couple who had the same culture and had a breakup. This research has also shown that the difference between the partners can help on having a strong relationship.

Keywords

Comunicació; Relació; Trencar; Comunicación; Relación; Ruptura; Communication; Relationship; Breakup

Subjects

3 - Social Sciences; 316 – Sociology. Communication; 572 - Anthropology; 81 - Linguistics and languages

Knowledge Area

Arts i humanitats

Documents

TESI Soukaina Rharouity.pdf

941.7Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)