Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Medicina
Medicina i Ciències Biomèdiques
La pandemia del virus de la immunodeficiència humana (VIH) ha estat una amenaça per a la salut global des del seu inici als anys 80. Actualment, tot i haver aconseguit transformar una de les malalties més mortals del món en una condició crònica, encara no existeix cap cura per la infecció pel VIH. En aquesta tesi investiguem una prometedora estratègia terapèutica dirigida a la remissió del virus i a la reconstitució del sistema immunològic basada en la intensificació de la teràpia antiretroviral amb un nou fàrmac – l’obefazimod – que, a través d’un mecanisme d’acció únic d’interferència en la biogènesi del ARN, és capaç de reduir simultàniament la persistència viral, l’activació immune i la inflamació cròniques que presenten les persones amb VIH malgrat estar en règim de tractament antiretroviral durant anys.
The Human Immunodeficiency Virus (HIV) pandemic has been a major threat for global health since its onset in the 80’s. Nowadays, although one of the world’s deadliest diseases has been transformed into a manageable chronic condition, there is still no cure for HIV infection. In this thesis, we investigate a promising new therapeutical approach aimed at sustained virological remission and immune restoration based on intensification of antiretroviral therapy with a novel drug – obefazimod – which, through a unique mechanism of interfering the RNA biogenesis, simultaneously reduces viral persistence, chronic immune activation, and inflammation exhibited by people with HIV despite long-term antiretroviral therapy.
Infeccions per VIH; Tractament antiretroviral; obefazimod; Activació immune; Inflamació; HIV infections; Antiretroviral agents; Immune activation; Inflammation
616.9 - Communicable diseases. Infectious and contagious diseases, fevers
Salut