Numerical modeling of high aspect ratio fibers in fluid flows

Author

Norouzi, MohammadJavad

Director

Martorell Poveda, Maria Antonia

Date of defense

2024-01-15

Pages

110 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Mecànica

Abstract

Aquesta tesi utilitza un model de fibra a nivell de partícules per estudiar les suspensions de fibres en fluxos de fluids. En aquest model, cada fibra es representa com una cadena de segments cilíndrics connectats per articulacions esfèriques, que experimenten forces i torsions hidrodinàmiques. S'analitzen dos models de fibra, flexibles i rígids. El model es valida amb resultats teòrics i experimentals, captant diversos règims de deformació de les fibres. L'estudi també explora la dinàmica de les fibres en fluxos cel·lulars viscosos, posant l'accent en la influència de les condicions inicials i les propietats de les fibres en el seu comportament. Les simulacions investiguen la floculació de les fibres en fluxos turbulents, desvelant el paper de la desviació balística impulsada per la inèrcia de les fibres i els gradients de flux en la millora de la floculació. L'estudi posa de manifest la importància de la resolució del flux de fluid en l'anàlisi de la floculació de les fibres.


Esta tesis emplea un modelo de fibras a nivel de partículas para estudiar suspensiones de fibras en flujos de fluidos. En este modelo, cada fibra se representa como una cadena de segmentos cilíndricos conectados por articulaciones esféricas, experimentando fuerzas y torques hidrodinámicos. Se consideran dos modelos de fibras, flexibles y rígidos. El modelo se valida mediante resultados teóricos y experimentales, capturando varios regímenes de deformación de las fibras. El estudio también explora la dinámica de las fibras en flujos celulares viscosos, haciendo hincapié en el impacto de las condiciones iniciales y las propiedades de las fibras en su comportamiento. Las simulaciones investigan la floculación de las fibras en flujos turbulentos, revelando el papel de la desviación balística impulsada por la inercia de las fibras y los gradientes de flujo en la mejora de la floculación. El estudio destaca la importancia de la resolución del flujo de fluidos en el análisis de la floculación de las fibras.


This thesis employs a particle-level fiber model to study fiber suspensions in fluid flows. In this model, each fiber is represented as a chain of cylindrical segments connected by ball and socket joints, experiencing hydrodynamic forces and torques. Two fiber models, flexible and rigid, are considered. The model is validated against theoretical and experimental results, capturing various fiber deformation regimes. The study also explores fiber dynamics in viscous cellular flows, emphasizing the impact of initial conditions and fiber properties on their behavior. Simulations investigate fiber flocculation in turbulent flows, revealing the role of ballistic deflection driven by fiber inertia and flow gradients in enhancing flocculation. The study highlights the importance of fluid flow resolution in analyzing fiber flocculation.

Keywords

Simulació a nivell de partícules; Fibres rígides i flexibles; Floculació de fibres; Fibras rígidas y flexibles; Particle-level simulation; Flexible and rigid fiber; Flocculation

Subjects

621 - Mechanical engineering in general. Nuclear technology. Electrical engineering. Machinery

Knowledge Area

Enginyeria i arquitectura

Documents

This document contains embargoed files until 2025-07-13

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)