Estudio de la supervivencia global y de los factores pronósticos del cáncer gástrico localizado tratado de forma radical en el Hospital Parc Taulí de Sabadell entre los años 2004 y 2020

Author

Macias Declara, Ismael

Director

Pericay Pijaume, Carles

Tutor

Gasch Blasi, Oriol

Date of defense

2023-11-03

Pages

170 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Medicina

Abstract

Estudi observacional, unicèntric, retrospectiu dels pacients afectes de càncer gàstric no metastàtic, tractats amb intenció radical a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell des del 01 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de 2020. S'hi van incloure un total de 266 pacients, intervinguts de manera radical. L'objectiu principal va ser determinar la supervivència global i la supervivència lliure de malaltia. Els objectius secundaris, determinar la morbiditat i mortalitat quirúrgica, l'efecte de la cirurgia radical, tipus de limfadenectomia, localització del tumor, el valor pronòstic del sexe, l'edat al diagnòstic i les característiques patològiques del tumor (classificació de Lauren, grau histològic, invasió perineural i vasculolinfàtica) en la supervivència global i en la supervivència lliure de malaltia, a més de l'efecte dels tractaments complementaris realitzats (QT adjuvant, QTRT adjuvant i QT perioperatòria).


Estudio observacional, unicéntrico, retrospectivo de los pacientes afectos de cáncer gástrico no metastásico, tratados con intención radical en el Hospital Parc Taulí de Sabadell desde el 01 de enero de 2004 hasta el 31 de diciembre de 2020. Se incluyeron un total de 266 pacientes, intervenidos de manera radical. El objetivo principal fue determinar la supervivencia global (SG) y la supervivencia libre de enfermedad (SLE). Los objetivos secundarios, determinar la morbilidad y la mortalidad quirúrgica, el efecto de la cirugía radical, tipo de linfadenectomía, localización del tumor, el valor pronóstico del sexo, la edad al diagnóstico y las características patológicas del tumor (clasificación de Lauren, grado histológico, invasión perineural y vasculolinfática) en la SG y en la SLE, además del efecto de los tratamientos complementarios realizados (QT adyuvante, QTRT adyuvante y QT perioperatoria).


This is a retrospective, single-center, observational study of patients with non-metastatic gastric cancer who underwent radical treatment at the Parc Taulí Hospital in Sabadell from January 1st, 2004 to December 31st, 2020. A total of 266 patients who underwent radical surgery were included. The primary objective was to determine overall survival (OS) and disease-free survival (DFS). Secondary objectives included determining surgical morbidity and mortality, the effect of radical surgery, type of lymphadenectomy, tumor location, prognostic value of sex, age at diagnosis, and pathological characteristics of the tumor (Lauren classification, histological grade, perineural and vasculolymphatic invasion) on OS and DFS, as well as the effect of adjuvant treatments (adjuvant chemotherapy, adjuvant chemoradiotherapy, and perioperative chemotherapy).

Keywords

Càncer gàstric; Gastric cancer; Cáncer gástrico

Subjects

61 - Medical sciences

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

imd1de1.pdf

3.033Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)