Estudio farmacoeconómico del uso de albúmina humana en pacientes sometidos a cirugía cardiaca bajo circulación extracorpórea sobre el desarrollo de Lesión renal aguda en el Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

dc.contributor.author
Espinosa Guerrero, Alejandra Nallely
dc.date.accessioned
2024-06-04T08:27:15Z
dc.date.available
2024-06-04T08:27:15Z
dc.date.issued
2023-12-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691282
dc.description.abstract
ANTCEDENTS: La lesió renal aguda després de la circulació extracorpòria afecta fins al 30% dels pacients, essent un important factor de risc de morbimortalitat. L'albumina s'ha utilitzat com a part de la solució d'escapatòria del circuit de derivació cardiopulmonar. L'objectiu del treball va ser analitzar l'efecte de l'albumina humana administrada durant el bypass cardiopulmonar sobre la incidència de dany renal agut segons l'escala KDIGO durant els primers 5 dies posteriors a la cirurgia. Principalment es va plantejar la hipòtesi que l'ús d'albumina disminuirà la Lesió renal i, com a resultat, millorarà la supervivència, la durada de l'estada a la UCI i els costos econòmics. MÈTODES: assaig controlat, aleatori, doble cec, d'un sol centre. S'hi van incloure pacients amb filtrat glomerular> 60 ml / min / 1,73 m2 que es van sotmetre a cirurgia cardíaca amb derivació cardiopulmonar. Es van definir dos grups segons la solució d'escapatòria en el circuit de circulació extracorpòria: el grup d'intervenció amb Albumina al 4% en solució cristal·loide (Plasmalyte©) (n = 126); i el grup de Plasmalyte amb solució cristal·loide (Plasmalyte©) (n = 122). Es va avaluar l'evolució de la Lesió renal en ambdós grups durant els primers 5 dies per poder realitzar una anàlisi de minimització de costos i avaluar l'impacte farmacoeconòmic. RESULTATS: No es van observar diferències en la proporció de dany renal agut durant els primers 5 dies entre els dos grups: en el grup d'intervenció va ser del 29,37% (IC 95%: 21,41- 37,31%) i en el grup Plasmalyte va ser del 31,15% (95% IC: 22,93 - 39,36%), valor de p = 0,760. Tot i així, la diferència va augmentar a favor de l'albumina (57,58% front a 35,71%, valor de p = 0,059) si analitzem el subgrup amb un filtrat glomerular entre 60 i 70 ml / min / 1,73 m2. En realitzar l'anàlisi de minimització de costos, es va trobar que l'ús d'albumina representa econòmicament 822,44 ? més per pacient en comparació amb Plasmalyte; considerant que la mortalitat va ser similar en ambdós grups i que no es van detectar efectes perjudicials associats a l'ús de l'albumina. CONCLUSIONS: Els resultats van mostrar que l'albumina no va disminuir la lesió renal aguda després de la cirurgia cardíaca en pacients sense Lesió renal prèvia i representa una despesa major si s'utilitza en pacients amb filtrat glomerular superior a 60 ml / min / 1,73 m2.
dc.description.abstract
ANTECEDENTES: La lesión renal aguda tras la circulación extracorpórea afecta hasta en un 30% de los pacientes, siendo un importante factor de riesgo de morbimortalidad. La albúmina se ha utilizado como parte de la solución de cebado del circuito de derivación cardiopulmonar. El objetivo del trabajo fue analizar el efecto de la albúmina humana administrada durante el bypass cardiopulmonar sobre la incidencia de daño renal agudo según la escala KDIGO durante los primeros 5 días posteriores a la cirugía. Principalmente se planteó la hipótesis de que el uso de albúmina disminuirá la Lesión renal y, como resultado, mejorará la supervivencia, la duración de la estancia en UCI y los costes económicos. MÉTODOS: ensayo controlado, aleatorio, doble ciego, de un solo centro. Se incluyeron pacientes con filtrado glomerular> 60 ml / min / 1,73 m2 que se sometían a cirugía cardíaca con bypass cardiopulmonar. Se definieron dos grupos según la solución de cebado en el circuito de circulación extracorpórea: el grupo de intervención con Albúmina al 4% en solución cristaloide (Plasmalyte©) (n = 126); y el grupo de Plasmalyte con solución cristaloide (Plasmalyte©) (n = 122). Se evaluó la evolución de la Lesión renal en ambos grupos durante los primeros 5 días para así realizar un análisis de minimización de costes y poder evaluar el impacto farmacoeconómico. RESULTADOS: No se observaron diferencias en la proporción de daño renal agudo durante los primeros 5 días entre los dos grupos: en el grupo de intervención fue del 29,37% (IC 95%: 21,41- 37,31%) y en el grupo Plasmalyte fue del 31,15% (95% IC: 22,93 - 39,36%), valor de p = 0,760. Si bien, la diferencia aumentó a favor de la albúmina (57,58% frente a 35,71%, valor de p = 0,059) si analizamos el subgrupo con un filtrado glomerular entre 60 y 70 ml / min / 1,73 m2. Al realizar el análisis de minimización de costos, se encontró que el uso de albumina representa económicamente 822.44 ? más por paciente al compararse con Plasmalyte; considerando que la mortalidad fue similar en ambos grupos y que no se detectaron efectos perjudiciales asociados al uso de la albúmina. CONCLUSIONES: Los resultados mostraron que la albúmina no disminuyó la lesión renal aguda después de la cirugía cardíaca en pacientes sin Lesión renal previa y representa un gasto mayor si se utiliza en pacientes con filtrado glomerular superior a 60 ml / min / 1,73 m2.
dc.description.abstract
BACKGROUND: Acute kidney injury after extracorporeal circulation affects up to 30% of patients, being a significant risk factor for morbidity and mortality. Albumin has been used as part of the priming solution for the cardiopulmonary bypass circuit. The aim of the study was to analyze the effect of human albumin administered during cardiopulmonary bypass on the incidence of acute kidney injury according to the KDIGO scale during the first 5 days after surgery. The hypothesis was primarily raised that the use of albumin would reduce renal injury and, as a result, improve survival, ICU length of stay, and economic costs. METHODS: Single-center, randomized, double-blind controlled trial. Patients with glomerular filtration rate > 60 ml/min/1.73 m2 undergoing cardiac surgery with cardiopulmonary bypass were included. Two groups were defined based on the priming solution in the extracorporeal circulation circuit: the intervention group with 4% Albumin in crystalloid solution (Plasmalyte©) (n = 126); and the Plasmalyte group with crystalloid solution (Plasmalyte©) (n = 122). The evolution of renal injury was assessed in both groups during the first 5 days to conduct a cost-minimization analysis and evaluate the pharmacoeconomic impact. RESULTS: There were no differences in the proportion of acute kidney injury during the first 5 days between the two groups: in the intervention group, it was 29.37% (95% CI: 21.41-37.31%), and in the Plasmalyte group, it was 31.15% (95% CI: 22.93-39.36%), p-value = 0.760. However, the difference favored albumin (57.58% vs. 35.71%, p-value = 0.059) when analyzing the subgroup with a glomerular filtration rate between 60 and 70 ml/min/1.73 m2. In the cost-minimization analysis, it was found that the use of albumin represented an additional ?822.44 per patient compared to Plasmalyte, considering that mortality was similar in both groups and no harmful effects associated with albumin use were detected. CONCLUSIONS: The results showed that albumin did not decrease acute kidney injury after cardiac surgery in patients without previous renal injury and represented higher costs when used in patients with a glomerular filtration rate above 60 ml/min/1.73 m2.
dc.format.extent
119 p.
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Estudi farmacoeconòmic
dc.subject
Pharmacoeconomic study
dc.subject
Estudio farmacoeconómico
dc.subject
Albúmina humana
dc.subject
Human albumin
dc.subject
Cirurgia cardíaca
dc.subject
Cardiac surgery
dc.subject
Cirugía cardiaca
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
Estudio farmacoeconómico del uso de albúmina humana en pacientes sometidos a cirugía cardiaca bajo circulación extracorpórea sobre el desarrollo de Lesión renal aguda en el Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-06-04T08:27:14Z
dc.subject.udc
615
dc.contributor.director
Antonijoan Arbós, Rosa Ma. (Rosa María)
dc.contributor.tutor
Antonijoan Arbós, Rosa Ma. (Rosa María)
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Farmacologia


Documents

aneg1de1.pdf

1.699Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)