The early acquisition of syntax: Evidence from Palestinian Arabic

Autor/a

Nazzal, Tala

Director/a

Gavarró, Anna

Tutor/a

Gavarró, Anna

Fecha de defensa

2024-01-26

Páginas

268 p.



Programa de doctorado

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Ciencia Cognitiva i Llenguatge

Resumen

Malgrat l'abundància d'estudis sobre la fixació de paràmetres, s'han realitzat poques investigacions sobre la fixació primerenca de paràmetres abans de l'etapa de dues paraules. Aquesta tesi presenta un treball experimental sobre la naturalesa de les representacions sintàctiques dels infants, centrat en l'ordre de les paraules i les interrogatives de qu- en àrab palestí, precedit per un estudi de les primeres produccions espontànies dels nens que entren a l'etapa de dues paraules i els seus interlocutors. L'estudi de la producció espontània va revelar que els nens no tenen problemes en la flexió verbal, que fan frases amb presència de construccions verbals en sèrie i diverses alternances d'ordre de paraules (es van trobar un total de 50 ordres de paraules diferents a la mostra de parla dels adults, i 45 en les produccions infantils) amb domini dels patrons VO i SVO quan el subjecte i l'objecte hi són. En el primer estudi experimental es va utilitzar una combinació del paradigma de la mirada preferent, el paradigma d'ordre de paraules estrany i l'ús de pseudoverbs per investigar l'adquisició de l'ordre VO (en contrast amb OV) en infants àrabs palestins nadius de 17 mesos. Els resultats indiquen que els nadons àrabs palestins nadius han establert l'ordre VO als 17 mesos i ignoren les seqüències d'OV agramaticals. Això està en consonància amb els resultats anteriors en francès, hindi-urdú i mandarí, tot i que el resultat només estava disponible per a nens de 17 mesos per al mandarí. En el segon estudi experimental, recorrent també al paradigma de la mirada preferent, es va testar la comprensió de preguntes de qu-. Als nadons se'ls van presentar preguntes de qu- de subjecte i d'objecte amb l'interrogatiu ?ay 'quin'. He introduït mesures de fixació en un personatge (no en una escena) que garanteixen que ens fixem en la comprensió de la pregunta de qu-; també, a diferència de les investigacions anteriors sobre preguntes de qu-, vaig utilitzar pseudo-verbs. El resultat és que tenim evidència d'interpretació de les preguntes de qu- de subjecte de manera semblant a l'adulta per a nens de 18 mesos. El comportament dels infants en ambdós experiments proporciona proves a favor de la fixació de paràmetres molt primerenca i és consistent amb l'aproximació generativa, ja que el comportament dels nens no es podia basar en cap coneixement lèxic previ del verb, cosa que implica la presència d'una representació sintàctica semblant a la de l'adult.


A pesar de la abundancia de estudios sobre la fijación de parámetros, se han realizado pocas investigaciones sobre la fijación de parámetros antes de la etapa de dos palabras. Esta tesis presenta un trabajo experimental sobre la naturaleza de las representaciones sintácticas de los bebés, centrándose en el orden de las palabras y las interrogativas de qu- en árabe palestino, precedido por un estudio de las primeras producciones espontáneas en niños en la etapa de dos palabras y sus interlocutores. El estudio de la producción espontánea reveló que los niños pequeños no tenían problemas en la flexión verbal, la presencia de construcciones verbales en serie y varias alternancias de orden de palabras (se encontraron un total de 50 órdenes de palabras diferentes en la muestra de habla de los adultos, mientras que 45 órdenes de palabras se codificaron para los niños), con predominio de patrones VO y SVO cuando el sujeto y el objeto están presentes. En el primer estudio experimental, se empleó una combinación del paradigma de la mirada preferente, el paradigma de orden de palabras extraño y el uso de pseudo-verbos, para investigar la adquisición del orden VO (en oposición a OV) en bebés árabes palestinos nativos de 17 meses de edad. Los hallazgos indican que los bebés árabes palestinos nativos han establecido el orden VO a la edad de 17 meses e ignoran las secuencias OV no gramaticales. Esto está en consonancia con los resultados anteriores de francés, hindi-urdu y el mandarín, aunque el resultado solo estaba disponible para bebés de 17 meses para mandarín. En el segundo estudio experimental, también recurriendo al paradigma de la mirada preferente, se investigó la comprensión de preguntas de qu-. A los bebés se les presentaron preguntas de qu- con el interrogativo de sujeto y objeto ?ay 'cuál'. Introduje medidas de fijación en un personaje (no en una escena), cosa que garantiza que nos enfocamos en la comprensión de la pregunta de qu-; también, a diferencia de investigaciones anteriores sobre preguntas de qu-, usamos pseudo-verbos. Se encontró evidencia para la interpretación de las preguntas de qu- del sujeto para bebés de 18 meses. El comportamiento de los bebés en ambos experimentos proporciona evidencia a favor de la fijación de Parámetros Muy Temprana y es consistente con la aproximación generativa, ya que el comportamiento de los bebés no se basaba en ningún conocimiento léxico previo del verbo, lo que implica la presencia de una representación sintáctica similar a la de un adulto en la gramática infantil.


Despite the abundance of studies on parameter setting, there has been limited research conducted on early parameter settings before the two-word stage. This dissertation presents experimental work on the nature of infant's syntactic representations, focusing on word order and wh-interrogatives in Palestinian Arabic, preceded by a study of the early spontaneous productions of children entering the two-word stage and their interlocutors. The study of spontaneous production revealed on the part of young children no problems in verbal inflection, the presence of serial verb constructions, and various word order alternations (a total of 50 different word orders were found in the adults' speech sample, while 45 word orders were coded for children), with dominance of VO patterns and SVO when the subject and object are present. In the first experimental study a combination of the preferential-looking paradigm, the weird-word-order paradigm, and pseudo-verbs were employed to investigate the acquisition of the VO order (as opposed to OV) in 17-month-old native Palestinian Arabic infants. The findings indicate that native Palestinian Arabic infants have established VO by the age of 17 months, and ignore sequences of ungrammatical OV. This is in consonance with previous results from French, Hindi-Urdu and Mandarin, although the result was only available for 17-month-olds for Mandarin. In the second experimental study, also resorting to the preferential-looking paradigm, parsing of wh- questions was tested. The infants were presented with subject and object ?ay 'which' questions. We introduced measures of fixation on a character (not a scene) which guarantees that we targeted comprehension of the wh- question; also, unlike in previous research on wh- questions, we used pseudo-verbs. Evidence for the interpretation of subject wh-questions in an adult-like manner was found for 18-month-olds. The performance of infant in both experiments provides evidence in favour of the Very Early Parameter Setting and is predicted by the generative account, as children were not performing based on any prior lexical knowledge of the verb, implying the presence of adult-like syntactic representation in child grammar.

Palabras clave

L'adquisició de la sintaxi; Acquisition of syntax; La adquisición de la sintaxis

Materias

80 - Cuestiones generales relativas a la lingüística y literatura. Filología

Área de conocimiento

Ciències Humanes

Documentos

tana1de1.pdf

19.41Mb

 

Derechos

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)