Registry of prognostic factors of left predominant arrhythmogenic cardiomyopathy

dc.contributor.author
Limeres Freire, Javier
dc.date.accessioned
2024-07-09T10:02:59Z
dc.date.available
2024-07-09T10:02:59Z
dc.date.issued
2024-04-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691733
dc.description.abstract
La miocardiopatia arritmogènica esquerra és una miocardiopatia familiar amb elevat risc de mort sobtada i els factors de risc de mort sobtada dels quals es desconeixen. Aquesta tesi descriu les variants en desmina i filamina C com la causa etiopatogènica més freqüent a Espanya. Els símptomes arrítmics, la presència de T negatives a l'ECG i la fibrosi subepicàrdica inferolateral com les troballes més característiques. Definint una alta taxa d'esdeveniments arrítmics malignes que arriba al 30% als 10 anys. I definint un score predictiu de risc arrítmic on el sexe home, el síncop, el nombre de T negatives a l'ECG de superfície i el percentatge de fibrosi mesurat per RM cardíaca són els predictors més potents.
dc.description.abstract
La miocardiopatía arritmogénica izquierda es una miocardiopatía familiar con elevado riesgo de muerte súbita y cuyos factores de riesgo de muerte súbita se desconocen. La presente tesis describe a las variantes en desmina y filamina C como la causa etiopatogénica más frecuente en España. Los síntomas arrítmicos, la presencia de T negativas en el ECG y la fibrosis subepicárdica inferolateral como los hallazgos más característicos. Definiendo una alta tasa de eventos arrítmicos malignos que alcanza el 30% a los 10 años. Y definiendo un score predictivo de riesgo arrítmico donde el sexo varón, el síncope, el número de T negativas en el ECG de superficie y el porcentaje de fibrosis medido por RM cardíaca son los predictores más potentes.
dc.description.abstract
Left arrhythmogenic cardiomyopathy is an inherited cardiomyopathy with a high risk of sudden death and whose risk factors for sudden death are unknown. This thesis describes variants in desmin and filamin C as the most common etiopathogenic cause in Spain. Arrhythmic symptoms, the presence of negative T on the ECG and inferolateral subepicardial fibrosis as the most characteristic findings. Defining a high rate of malignant arrhythmic events that reaches 30% at 10 years. And defining a predictive score for arrhythmic risk where male sex, syncope, the number of negative T in the ECG and the percentage of fibrosis measured by cardiac MRI are the most powerful predictors.
dc.format.extent
173 p.
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Miocardiopatia arritmogènica
dc.subject
Arrhythmogenic cardiomyopathy
dc.subject
Miocardiopatía arritmogénica
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
Registry of prognostic factors of left predominant arrhythmogenic cardiomyopathy
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-07-09T10:02:59Z
dc.subject.udc
61
dc.contributor.director
Rodríguez Palomares, Jose Fernando
dc.contributor.tutor
Rodríguez Palomares, Jose Fernando
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Medicina


Documentos

jlf1de1.pdf

2.618Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)