Endoscopic Techniques for Hindfoot Pathology

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques
dc.contributor.author
Santos, Daniel César Oliveira Saraiva
dc.date.accessioned
2024-07-16T06:50:57Z
dc.date.issued
2024-04-16
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691776
dc.description
Programa de Doctorat en Medicina i Recerca Translacional
ca
dc.description.abstract
[eng] INTRODUCTION: The hindfoot is the most posterior part of the foot, composed of two unique bones, the talus and calcaneus, which connect the ankle with the midfoot to the Chopart joint. This area was thought to be unsuitable for endoscopic procedures, as the anatomical structures are very small, as well as concerns related to the surrounding neurovascular structures. It is essential to deepen the scientific evidence for the use of endoscopic techniques for common backfoot pathology such as talocalcaneal coalitions (CBT) and progressively collapsing foot deformity (PCFD), as there is a clear paucity of high-quality literature evaluating the results of endoscopic techniques when treating these common disorders. This thesis is the product of our research on the clinical and radiographic results of endoscopic techniques for hindfoot pathology. HYPOTHESIS: Our working hypothesis is that endoscopic techniques can be simultaneously safe and effective in both the diagnosis and treatment of common hindfoot pathology, either in isolation or in combination with open surgery. OBJECTIVE: The objective of this doctoral thesis is to demonstrate how endoscopic techniques can be beneficial when treating the predominant pathology of the hindfoot. Consequently, we set out to determine the clinical and radiographic outcomes of posterior arthroscopic subtalar arthrodesis (PASTA) for adult patients presenting with symptomatic medial facet CBT and normal alignment of the back of the foot. We also wanted to define the clinical and radiographic results of combined PTT tendoscopy and mediating calcaneal osteotomy (MCO) for symptomatic patients presenting with stage IA PCFD.
ca
dc.description.abstract
[cat] INTRODUCCIÓ: El retropeu és la part més posterior del peu, composta per dos ossos únics, l’astràgal i el calcani, que connecten el turmell amb el mig peu a l'articulació de Chopart. Es va pensar que aquesta àrea era inadequada per a procediments endoscòpics, ja que les estructures anatòmiques són molt petites, així com les preocupacions relacionades amb les estructures neurovasculars circumdants. És essencial profunditzar l'evidència científica per a l'ús de tècniques endoscòpiques per a la patologia comuna del darrere del peu com les coalicions talocalcaneals (TCC) i la deformitat progressivament col·lapsant del peu (PCFD), ja que hi ha una clara escassetat de literatura d'alta qualitat que avaluï els resultats de les tècniques endoscòpiques quan tractar aquests trastorns comuns. Aquesta tesi és el producte de la nostra investigació sobre els resultats clínics i radiogràfics de les tècniques endoscòpiques per a la patologia del retropeu. HIPÒTESI: La nostra hipòtesi de treball és que les tècniques endoscòpiques poden ser simultàniament segures i efectives tant en el diagnòstic com en el tractament de la patologia comuna del retropeu, ja sigui de manera aïllada o combinada amb cirurgia oberta. OBJECTIU: L’objectiu d'aquesta tesi doctoral és demostrar com les tècniques endoscòpiques poden ser beneficioses a l'hora de tractar la patologia predominant del retropeu. En conseqüència, ens vam proposar determinar els resultats clínics i radiogràfics de l'artrodesi subtalar artroscòpica posterior (PASTA) per a pacients adults que presenten un TCC de faceta medial simptomàtica i una alineació normal de la part posterior del peu. També hem volgut definir els resultats clínics i radiogràfics de la tendoscòpia combinada de PTT i l'osteotomia calcani medialitzant (MCO) per als pacients simptomàtics que presenten PCFD en estadi IA.
ca
dc.format.extent
343 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Peu
ca
dc.subject
Pie
ca
dc.subject
Foot
ca
dc.subject
Endoscòpia
ca
dc.subject
Endoscopia
ca
dc.subject
Endoscopy
ca
dc.subject
Cirurgia podològica
ca
dc.subject
Cirugía podológica
ca
dc.subject
Foot surgery
ca
dc.subject
Tendons
ca
dc.subject
Tendones
ca
dc.subject.other
Ciències de la Salut
ca
dc.title
Endoscopic Techniques for Hindfoot Pathology
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
616.7
ca
dc.contributor.director
Martín Oliva, Xavier
dc.contributor.tutor
Navarro Pons, Alfons
dc.embargo.terms
6 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2024-10-16T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 16-10-2024

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)