Anàlisi i proposta de millora de les activitats formatives per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria impartides pel cos de Mossos d'Esquadra de Catalunya

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social
dc.contributor.author
Martínez Busom, Jordi
dc.date.accessioned
2024-07-22T11:30:01Z
dc.date.available
2024-07-22T11:30:01Z
dc.date.issued
2024-06-20
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691852
dc.description.abstract
Esta investigación tiene por objetivo analizar las actividades formativas para el alumnado impartidas por el cuerpo de Mossos d'Esquadra (MMEE) de Cataluña y proponer nuevas pautas que permitan aumentar su eficiencia teniendo en cuenta los intereses de los centros educativos, del alumnado y del profesorado. Se parte de la hipótesis de que las actividades que éstas se imparten no responden a las preferencias de los centros, ni a ninguna de sus partes, sino al diseño de los mandos policiales. Y no tienen en cuenta la adecuación de las actividades a un contexto determinado para la disminución de las problemáticas sociales del entorno y la coordinación con los servicios sociales de la zona á para hacer más efectivas las intervenciones. Para esta investigación, se ha utilizado una metodología mixta, tanto cuantitativa como cualitativa. La muestra ha constado de 7 centros de Educación Secundaria situados en distintas zonas del territorio catalán. En concreto se ha realizado 491 cuestionarios a los estudiantes, 60 entrevistas y 7 observaciones participantes en el aula, en cada uno de los centros analizados.
ca
dc.description.abstract
Aquesta investigació té per objectiu analitzar les activitats formatives pera l'alumnat impartides pel cos de Mossos d'Esquadra (MMEE) de Catalunya i propasar noves pautes que permetin augmentar la seva eficiéncia tenint en compte els interessos deis centres educatius, de l'alumnat i del professorat. Es parteix de la hipótesi que les activitats que aquestes s'imparteixen no responen a les preferéncies deis centres, ni a cap de les seves parts, sinó al disseny deis comandaments policials. 1 no tenen en compte l'adequació de les activitats a un context determina! pera la disminució de les problemátiques socials de l'entorn i la coordinació amb els serveis socials de la zona per fer més á efectives les intervencions. Per duu a terme aquesta investigació, s'ha utilitzat una metodología mixta, tant quantitativa com qualitativa. La mostra ha consta! de 7 centres d'Educació Secundaria situats a distintes zones del territori catalá. En concret s'ha dut a terme 491 qüestionaris als estudiants, 60 entrevistes i 7 observacions participants a l'aula, a cadascun deis centres analitzats.
ca
dc.description.abstract
The aim of this research is to analyse the training activities far pupils provided by the Catalan Regional Police. With the aim of designing new guidelines to increase the effectiveness of these activities and, above all, to include the needs of the schools, in relation to pupils, teachers, families and the community as a whole. The central hypothesis is that the activities offered by the Autonomous Poiice of Catalonia do not respond to the preferences and needs of each school and that the activities are designed, above all, by the police headquarters. lt is necessary to take into account each social context in arder to reduce social and environmental problems. To this end, it is highly recommended to act in coordination with the social services in the area in arder to make the interventions more effective and have a greater impact. A mixed quantitative and qualitative methodology was used and questionnaires and interviews were carried out. The sample consisted of 7 schools located in different areas of Catalonia. In each of the schools analysed, 491 student questionnaires, 60 interviews and 7 classroom observations were carried out. The results of this research show that the training efforts made by the Autonomous Police of Catalonia are not sufficiently adapted to the educational interests of each community.
ca
dc.format.extent
347 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Educació per la ciutadania
ca
dc.subject
Ensenyament secundari
ca
dc.subject
Mossos d'Esquadra
ca
dc.subject
Educación
ca
dc.subject
Centros educativos
ca
dc.subject
Policia autonómica
ca
dc.subject
Citizenship Education
ca
dc.subject
High schools
ca
dc.subject
Regional Catalan Police
ca
dc.subject.other
Ciències Socials i Jurídiques
ca
dc.title
Anàlisi i proposta de millora de les activitats formatives per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria impartides pel cos de Mossos d'Esquadra de Catalunya
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
35
ca
dc.subject.udc
36
ca
dc.subject.udc
37
ca
dc.subject.udc
373
ca
dc.contributor.director
Deusdad Ayala, Blanca
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI Jordi Martínez Busom.pdf

8.158Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)