Estudio de Predictores en REparación MItral (PREMIT): Impacto de la valoración ecocardiográfica en la predicción de resultados agudos y a medio plazo en la reparación mitral transcatéter con técnica borde-borde

dc.contributor.author
Li Li, Chi Hion
dc.date.accessioned
2024-07-23T06:41:34Z
dc.date.issued
2024-05-07
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691859
dc.description.abstract
HIPÒTESIS La hipòtesi general d'aquesta tesi és que "La valoració ecocardiogràfica durant la reparació valvular mitral amb els nous dispositius de reparació vora-vora MitraClip G4 i PASCAL prediu el resultat immediat i a mig termini dels procediments". OBJECTIUS L'objectiu principal de l'estudi és analitzar els resultats clínics de la reparació mitral transcatèter amb nous dispositius i la seva correlació amb els paràmetres ecocardiogràfics obtinguts durant el procediment. Els objectius secundaris són: 1.- Analitzar l'eficàcia i la seguretat dels nous dispositius. 2.- Analitzar el tilting o angle de desplaçament que tenen els dispositius just en el moment de l'alliberament i en els batecs subsegüents. 3.- Correlacionar el tilting amb els esdeveniments clínics i ecocardiogràfics en el seguiment. CONCLUSIONS Els nous dispositius a M-TEER (MitraClip G4 i PASCAL) són eficaços i segurs per al tractament de diferents tipus d'insuficiència mitral. Hi va haver una selecció preferencial de dispositius MitraClip en prolapses més amplis amb més graus de regurgitació. El tilting global en dispositius M-TEER va estar associat a l'etiologia prolapsant de la IM. El tilting d'alliberament es va associar a més a l'ús de dispositius llargs (MitraClip XT/XTW o PASCAL Ace) ia la necessitat de múltiples dispositius per reduir la IM, sense que hi hagués un empitjorament agut del resultat. Un major tilting dalliberament, el tipus de dispositiu usat i la taxa doptimització de captura de vel va estar relacionat amb els esdeveniments adversos en el seguiment.
dc.description.abstract
HIPÓTESIS La hipótesis general de esta tesis es que "La valoración ecocardiográfica durante la reparación valvular mitral con los nuevos dispositivos de reparación borde-borde MitraClip G4 y PASCAL predice el resultado inmediato y a medio plazo de los procedimientos". OBJETIVOS El objetivo principal del estudio es analizar los resultados clínicos de la reparación mitral transcatéter con nuevos dispositivos y su correlación con los parámetros ecocardiográficos obtenidos durante el procedimiento. Los objetivos secundarios son: 1.- Analizar la eficacia y seguridad de los nuevos dispositivos. 2.- Analizar el tilting o ángulo de desplazamiento que tienen los dispositivos justo en el momento de la liberación y en los latidos subsiguientes. 3.- Correlacionar el tilting con los eventos clínicos y ecocardiográficos en el seguimiento. CONCLUSIONES Los nuevos dispositivos en M-TEER (MitraClip G4 y PASCAL) son eficaces y seguros para el tratamiento de diferentes tipos de insuficiencia mitral. Hubo una selección preferencial de dispositivos MitraClip en prolapsos más amplios con mayores grados de regurgitación. El tilting global en dispositivos M-TEER estuvo asociado a la etiología prolapsante de la IM. El tilting de liberación se asoció además al uso de dispositivos largos (MitraClip XT/XTW o PASCAL Ace) y a la necesidad de múltiples dispositivos para reducir la IM, sin que mediara un empeoramiento agudo del resultado. Un mayor tilting de liberación, el tipo de dispositivo usado y la tasa de optimización de captura de velo estuvo relacionado con los eventos adversos en el seguimiento.
dc.description.abstract
HYPOTHESIS The general hypothesis of this thesis is that "Echocardiographic assessment during mitral valve repair with the new MitraClip G4 and PASCAL edge-to-edge repair devices predicts the immediate and medium-term outcome of the procedures". OBJECTIVES The main objective of the study is to analyze the clinical results of transcatheter mitral valve repair with new devices and its correlation with the echocardiographic parameters obtained during the procedure. The secondary objectives are: 1.- Analyze the effectiveness and safety of the new devices. 2.- Analyze the tilting or displacement angle of the devices after being released and in subsequent heartbeats. 3.- Correlate tilting with clinical and echocardiographic events at follow-up. CONCLUSIONS New devices in M-TEER (MitraClip G4 and PASCAL) are effective and safe for the treatment of different types of mitral regurgitation. There was a preferential selection of MitraClip devices in larger prolapses with greater degrees of regurgitation. Tilting in M-TEER devices was associated with the prolapsing etiology of MR. Release tilting was also associated with the use of large devices (MitraClip XT/XTW or PASCAL Ace) and the need for multiple devices to reduce MR, without an acute worsening of the outcome. Higher release tilting, type of device used, and capture optimization rate were related to adverse events at follow-up.
dc.format.extent
198 p.
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Cardiologia intervencionista
dc.subject
Interventional cardiology
dc.subject
Cardiología intervencionista
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
Estudio de Predictores en REparación MItral (PREMIT): Impacto de la valoración ecocardiográfica en la predicción de resultados agudos y a medio plazo en la reparación mitral transcatéter con técnica borde-borde
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-07-23T06:41:34Z
dc.subject.udc
61
dc.contributor.director
Carreras Costa, Francesc
dc.contributor.director
Arzamendi, Dabit
dc.contributor.tutor
Cinca, Juan
dc.embargo.terms
24 mesos
dc.date.embargoEnd
2026-05-07T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Medicina


Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 07-05-2026

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)