dc.contributor.author
Abushaker, Israa
dc.date.accessioned
2024-12-20T18:19:50Z
dc.date.available
2024-12-20T18:19:50Z
dc.date.issued
2024-11-26
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/693042
dc.description.abstract
Els estudis sobre l’emprenedoria femenina s’han tornat més comuns en les últimes dècades. La majoria d’aquests s’han realitzat en països desenvolupats, de manera que hi ha una necessitat urgent de fer més treballs sobre el tema en relació amb la regió de l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica (MENA), i Palestina en particular. L’estudi present explora els reptes que afronten les emprenedores palestines, el grau en què se les ajuda en els seus esforços i els actors implicats. Contribueix a la comprensió de les emprenedores palestines, com els factors que les influeixen, com i per què aquests difereixen dels països occidentals, i les seves implicacions per als responsables polítics palestins.
L’estudi utilitza la teoria institucional per analitzar l’entorn emprenedor de Palestina i l’impacte dels factors institucionals en les actituds de les dones cap a l’emprenedoria, en particular, els rols de gènere àmpliament dispars del país i les pràctiques culturals distintives. A més, l’estat palestí es diferencia d’altres països de MENA a causa del conflicte palestí-israelí i de la inestabilitat política de la regió immediata. L’estudi empra mètodes quantitatius (regressió logística) i qualitatius (estudi de cas i entrevista en profunditat) per analitzar l’entorn institucional. Els resultats mostren que els factors institucionals tenen un impacte crucial en l’emprenedoria femenina i que aquests han de ser examinats dins d’un context ambiental. L’estudi conclou presentant una llista exhaustiva de recomanacions per als responsables polítics palestins que desitgen augmentar la proporció d’emprenedores femenines al seu país.
dc.description.abstract
Los estudios sobre el emprendimiento femenino se han vuelto más comunes en las últimas décadas. La mayoría de ellos se han llevado a cabo en países desarrollados, por lo que existe una necesidad urgente de realizar más investigaciones sobre el tema en relación con la región de Oriente Medio y el Norte de África (MENA), y Palestina en particular. El presente estudio explora los desafíos que enfrentan las emprendedoras palestinas, el grado en que se les apoya en sus esfuerzos y los actores involucrados. Contribuye a la comprensión de las emprendedoras palestinas, como los factores que las influyen, cómo y por qué estos difieren de los países occidentales, y sus implicaciones para los responsables de políticas en Palestina.
El estudio utiliza la teoría institucional para analizar el entorno emprendedor de Palestina y el impacto de los factores institucionales en las actitudes de las mujeres hacia el emprendimiento, en particular, los roles de género ampliamente dispares del país y las prácticas culturales distintas. Además, el estado palestino se diferencia de otros países de MENA debido al conflicto palestino-israelí y a la inestabilidad política de la región inmediata. El estudio emplea métodos cuantitativos (regresión logística) y cualitativos (estudio de caso e entrevista en profundidad) para analizar el entorno institucional. Los resultados muestran que los factores institucionales tienen un impacto crucial en el emprendimiento femenino y que estos deben ser examinados dentro de un contexto ambiental. El estudio concluye presentando una lista exhaustiva de recomendaciones para los responsables de políticas palestinas que desean aumentar la proporción de emprendedores femeninas en su país.
dc.description.abstract
Studies in female entrepreneurship have become more common in the past few decades. Most of them have been conducted in developed nations, so there is an urgent need for more work on the subject as it relates to the Middle East and North Africa Region (MENA), Palestine in particular. The present study explores the challenges faced by Palestinian female entrepreneurs, the degree to which they are aided in their efforts, and the actors involved. It contributes to an understanding of Palestinian female entrepreneurs, such as the factors that influence them, how and why these differ from Western nations, and their implications for Palestinian policymakers.
The study uses institutional theory to analyze Palestine’s entrepreneurial environment and the impact of institutional factors on female attitudes toward entrepreneurship − in particular, the country’s widely disparate gender roles and distinct cultural practices. Additionally, the Palestinian state differs from other MENA countries because of the Palestinian-Israeli conflict and the political instability of the immediate region. The study employs quantitative (logistic regression) and qualitative (case study and in-depth interview) methods to analyze the institutional environment. The results show that institutional factors have a crucial impact on women’s entrepreneurship and that these must be examined within an environmental context. The study concludes by presenting a comprehensive list of recommendations for Palestinian policymakers who desire to increase the proportion of female entrepreneurs in their country.
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Entrepreneurship: Emprenedoria
dc.subject
Entrepreneurship: Unternehmert
dc.subject
Entrepreneurship, Management
dc.subject
Entrepreneurship: Emprendimiento
dc.subject.other
Ciències Socials
dc.title
The Role of the Institutional Environment in Women’s Entrepreneurship: Insights from Palestine
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-12-20T18:19:50Z
dc.contributor.director
Simon i Villar, Alexandra
dc.contributor.tutor
Simon i Villar, Alexandra
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Creació i Gestió d'Empreses (IDEM)