Las políticas del racismo. Eficiencia y discriminación racial

Author

Fallada García-Valle, Juan Ramón

Director

Ruiz Sanz, Mario

Date of defense

2012-07-17

Legal Deposit

T.1052-2012

Pages

512 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Públic

Abstract

En esta tesis doctoral se trata de dar respuesta a la cuestión de qué es el racismo. A la largo del trabajo se expone lo que tienen en común las diferentes manifestaciones racistas y, por lo tanto, lo que las distingue de otras conductas discriminatorias, al mismo tiempo que se establecen criterios para distinguir entre las diversas manifestaciones racistas y para graduarlas según su intensidad. Por otro lado, esa misma gradación ya pondría en evidencia las conexiones con otros criterios de discriminación, en particular aquell que fa referencia a la conducta. En relación con todo lo anterior, se aborda el tema de la modernidad del racismo, otorgándose especial importancia a la nueva mentalidad ligada al conocimiento científico, la cual se sintetiza en la noción de “eficiencia”. El trabajo combina los enfoques analítico e histórico.


En aquesta tesi doctoral es tracta de donar resposta a la qüestió de què és el racisme. Al llarg del treball s'exposa el que ténen en comú les diferents manifestacions racistes i, per tant, allò que les distingeix d'altres conductes discriminatòries, al mateix temps que s'estableixen criteris per distingir entre les diverses manifestacions racistes i per graduar-les segons la seva intensitat. Per un altre costat, aquesta mateixa gradació ja pondria en evidència les connexions amb altres criteris de discriminació, en particular aquell que fa referència a la conducta. En relació amb lo anterior, s'aborda el tema de la modernitat del racisme, otorgant-se especial importància a la nova mentalitat lligada al coneixement científic, la qual es sintetitza en la noció d'“eficiència”. El treball combina els enfocs analític i històric.


The main issue of this Ph. D. is to answer the question of what racism is. What racist expressions have in common and, therefore, what is distinctive of racist behaviours opposite to other discriminatory acts, while establishing at the same time criteria to distinguish between those various manifestations of racism and also to graduate them by their intensity is what this work is about. Besides, that gradation would highlight its connections with other grounds of discrimination, specially that referred to behaviour. The issue of modernity of racism is addressed, special attention has been given to the new mentality linked to scientific knowledge, which has been synthesized in the notion of "efficiency." The work combines both analytical and historical approaches

Keywords

Discriminación; Ciencia y sociedad; Igualdad; Poder; Racismo

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 64 - Home economics. Domestic science. Housekeeping

Documents

Jaun Ramón Fallada García-Valle - Las políticas del racismo Eficiencia y discriminación racial.pdf

4.758Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)