Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia
El incremento de disponibilidad de nutrientes produce cambios en la estructura y funcionamiento de los ecosistemas litorales. La eutrofización en los ecosistemas litorales mediterráneos favorece el predominio de algas epifitas de crecimiento rápido que compiten por la luz y los nutrientes con Posidonia oceanica. La herbivoría sobre los epifitos suministra la mayor parte del carbono que asimilan los consumidores primarios y secundarios asociados a la pradera. Esta tesis evalúa la importancia del consumo ejercido por la epifauna asociada a las praderas de P. oceanica en revertir los efectos de la eutrofización sobre la biomasa de algas epifitas. Los resultados muestran un incremento de las tasas de consumo en respuesta a una mayor disponibilidad de biomasa epifita si bien el consumo no es capaz de revertir los efectos del aumento de nutrientes sobre la biomasa epifita. La comunidad íctica tiene un papel marginal en la regulación de la biomasa epifita en la Bahía de Palma.
Posidonia oceanica, comunidad epifita, epiphyte commmunity, nutrientes, nutrients, top-down-control, bottom-up control, epifauna, grazer community.
57 - Biological sciences; 574 - General ecology and biodiversity
Ecologia
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.