Producció i caracterització de microcàpsules polimèriques

Author

Panisello Llatje, Maria Cinta

Director

Garcia Valls, Ricard

Date of defense

2013-03-04

Legal Deposit

T.445-2013

Pages

375 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

Les microcàpsules són partícules habitualment esfèriques, el diàmetre de les quals es troba entre 1 i 1000 µm. Estan formades per una paret polimèrica que reté al seu interior un altre material amb la finalitat d’aïllar-lo del medi, protegir-lo o alliberar-lo de manera controlada. La microencapsulació s’utilitza en molts i diversos camps, des de la medicina fins la construcció, tractant-se d’una tecnologia en constant desenvolupament degut a les seves múltiples possibilitat. Les investigacions s’enfoquen a buscar nous mètodes de producció més fàcilment escalables i que permetin dissenyar i controlar les propietats del producte. En aquest context, el present treball té per objectiu la producció i caracterització de microcàpsules mitjançant un mètode simple i que permeti controlar les propietats del producte. S’ha treballat amb càpsules de polisulfona preparades per atomització seguida d’inversió de fases, i s’han utilitzat per encapsular vanil•lina, un material especialment difícil de encapsular.


Las microcápsulas son partículas habitualmente esféricas, cuyo diámetro se encuentra entre 1 y 1000 µm. Están formadas por una pared polimérica que retiene en su interior otro material con el fin de aislarlo del medio, protegerlo o liberarlo de forma controlada. La microencapsulación se utiliza en muchos y variados campos, desde la medicina hasta la construcción y se trata de una tecnología en constante desarrollo debido a sus múltiples posibilidades. Las investigaciones se dirigen a buscar nuevos métodos de producción, más fácilmente escalables y que permitan diseñar y controlar las propiedades del producto. En este contexto, el presente trabajo tiene por objetivo la producción y caracterización de microcápsulas mediante un método simple y que permita controlar las propiedades del producto. Se ha trabajado con cápsulas de polisulfona preparadas por atomización seguida de inversión de fases, y se han utilizado para encapsular vanilina, un material especialmente difícil de encapsular.


Microcapsules are particles, usually spherical, whose diameter is in between 1 and 1000 microns. They are constituted by a polymeric wall that retains inside it another material in order to isolate it from the environment, protect it or release it in a controlled way. Microencapsulation is used in many different fields, from medicine to construction and it is a technology which undergoes continuous development due to its many possibilities. Research is focused on proposing more simple and easy to scale up methods, which enable the design and control of the product properties. In this context, the present work is focused on the production and characterization of microcapsules through a simple method which allows to control the properties of the capsules. We have worked with polysulfone capsules prepared by atomization followed by phase inversion. Furthermore, vanillin, which is a compound especially difficult to encapsulate, has been successfully encapsulated with our method.

Keywords

microcpàsules

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

tesi.pdf

18.52Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)