Understanding Small Business Growth and Development in the Context of an Extreme, Transitional and Marginalized Environment

Autor/a

Hoxha, Durim

Director/a

Capelleras, Joan-Lluís

Data de defensa

2013-09-30

ISBN

9788449039584

Dipòsit Legal

B-28396-2013

Pàgines

165 p.



Departament/Institut

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa

Resum

La literatura sobre el creixement de la petita empresa és àmplia. No obstant, una qüestió important que encara no ha estat aclarida és si els models de creixement de les petites empreses als països occidentals i desenvolupats són aplicables a les economies en transició menys desenvolupades, especialment en contextos conflictius i de postguerra. L'objectiu principal d'aquesta tesi doctoral és analitzar els determinants empresarials i institucionals del creixement de la petita empresa així com les interrelacions entre els factors institucionals en un context extrem, en transició i marginal. Per tal d’investigar aquestes qüestions, s'utilitza tant la Teoria Institucional com la Teoria del Capital Humà. Aquestes teories han estat considerades com a marcs teòrics útils per a l'anàlisi dels determinants del creixement de la petita empresa, però fins ara no han estat integrades dins d'aquesta literatura. Empíricament, la tesi doctoral es basa en les dades obtingudes a partir d’entrevistes cara-a-cara amb més de 500 empresaris a Kosova. L'esperit emprenedor es desenvolupa en condicions extremes a Kosova, el qual es pot considerar un context marginal. Les deficiències institucionals d’un país en postguerra encara que emergent, la turbulència contínua a nivell polític, social i ètnic, i l’alt nivell de pobresa i corrupció, ofereixen un entorn interessant per tal d’examinar el comportament emprenedor i el desenvolupament de les petites empreses. Els resultats d'una sèrie de models de regressió multivariant suggereixen que els atributs de capital humà específic dels empresaris i les seves intencions de créixer són factors determinants significatius de la mida inicial i el (ràpid) creixement empresarial. Els resultats també confirmen la interrelació entre els factors institucionals formals i informals. Amb aquest estudi basat en el cas de de Kosova, aquesta tesi doctoral ofereix una visió contextualitzada de l’emprenedoria i el creixement de les petites empreses, el que permet una millor comprensió de la importància del context per a la recerca en aquest camp. La tesi conclou amb una discussió de les implicacions teòriques i pràctiques que es deriven dels resultats obtinguts. També s’indiquen les limitacions i les futures línies d'investigació.


The literature on small firm growth is extensive. However, an important question that remains unclear is whether small business growth models of western developed economies are applicable to transitional and underdeveloped economies, especially in post-war/conflict contexts. The main purpose of this doctoral thesis is to examine entrepreneurial and institutional determinants of small business growth and the interrelationships between institutional factors in the context of an extreme, transitional and marginalized environment. In order to investigate these issues, we use both Institutional theory and Human Capital theory. These theories have been considered as useful theoretical frameworks for analysing the determinants of small business growth but have not previously been integrated within this literature. Empirically, the doctoral thesis is based on data collected from face-to-face interviews with more than 500 entrepreneurs in Kosova. Entrepreneurship is developed under extreme conditions in Kosova, which can be considered a marginalized context. Institutional deficiencies of a post war yet emerging country, continued political and social and ethnic turbulence, and high level of poverty and corruption, offer an interesting setting for examining entrepreneurial behaviour and small business development. The findings from a series of multivariate regression models suggest that entrepreneurs’ specific human capital attributes and intentions to grow are significant determinants of start-up size and (fast) firm growth. Results also confirm the interrelationship between formal and informal institutional factors. By drawing the research from Kosova, this doctoral thesis offers a contextualized view of entrepreneurship and small business growth, enabling a better understanding of the importance of context for research in this field. The thesis concludes by discussing theoretical and practical implications derived from the findings. Limitations and future research directions are also suggested.

Paraules clau

Firm Growth; Entrepreneuriship; SME

Matèries

65 - Gestió i organització. Administració i direcció d'empreses. Publicitat. Relacions públiques. Mitjans de comunicació de masses

Àrea de coneixement

Ciències Socials

Documents

dh1de1.pdf

1.622Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)